Δούκας κατά Ανδρουλάκη και ανάποδα: Τα απόνερα ενός “πολιτισμένου” debate

Aιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο Χάρης Δούκας, μόλις δύο ημέρες μετά το debate, ο οποίος τον κατηγόρησε για «δολοφονία χαρακτήρα» και «ακροδεξιά ρητορική», για να ανταπαντήσουν "συνεργάτες" του δεύτερου: «Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση»

Τελικά, δεν ήταν τόσο “κόσμια” η αντιπαράθεση… Το “φέρθηκες ανέντιμα”, “εσύ είσαι ανέντιμος” που αντάλλαξαν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ προς το τέλος του debate, δεν άφησε πολλά περιθώρια για… παρερμηνείες. ΄Οσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση, τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτονται οι κρυφές σκέψεις και αντιλήψεις και θα αναδεικνύεται η προσωπικότητα καθενός ξεχωριστά.

Από την ανεντιμότητα περάσαμε στις καταγγελίες Δούκα, πως στενοί -και πάλι- συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη του επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Βαριές κουβέντες που κατέληξαν στην απάντηση των “στενών συνεργατών” που μιλούν για “τεχνητή πόλωση” και αναζήτηση σωσιβίου.

Και μόνο η απάντηση μέσω κύκλων αλλά και η ορολογία αποτελούν μέτρο της πολιτικής αντιπαράθεσης που για πολλαστή φορά κινείται στο επίπεδο των καταγγελιών, της στόχευσης σε επιφανειακά θέματα, που σίγουρα δεν αποτελούν πτυχές της μιας ή της άλλης πολιτικής αντίληψης.

Στο ΠΑΣΟΚ που ξέχασαν τα σκάνδαλα, το χρέος που άφησαν πίσω τους ως κυβέρνηση και τα μνημόνια, που καταδίκασαν τη χώρα για μια περίπου δεκαετία στη στέρηση κι ένα λαό στη δυστυχία, αναμετριώνται οι προσωπικές φιλοδοξίες και η ρηχή πολιτική διαφοροποίηση.

Οι αιχμές στο debate ήταν έντονες ανάμεσα: σε Ανδρουλάκη, που παραμένει ειρωνικός και εγωκεντρικός σε ένα κόμμα που επαίρεται για την εσωτερική δημοκρατία του, σε Δούκα, που κινείται με λίγο παραπάνω life style, με την έννοια του να είναι αρεστός σε όλους, σε Γιαννακοπούλου, που δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στην επιθετική ρητορική και σε Κατρίνη που υπολείπεται των άλλων, γι’ αυτό και πιθανώς κατέφυγε στο παλιό παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο τρίτος υποψήφιος που έχει ελπίδες, σύμφωνα με μέτρηση της Interview (“Debate για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Γερουλάνος, Δούκας και Ανδρουλάκης τα τρία φαβορί”) και η Άννα Διαμαντοπούλου πιο έμπειροι, αντιλήφθηκαν πως οι ενωτικές φωνές και οι ήπιοι τόνοι αντιπαράθεσης θα μετρήσουν στην εκλογική κούρσα, σε αντιπαράθεση και αντίστιξη με το διαλυτικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δούκας: «Το ποτήρι ξεχείλισε» 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εκφράζει την οργή του κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Δούκας αναφέρει πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς».

Μάλιστα, καλεί τον κ. Ανδρουλάκη «να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος»

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το ποτήρι ξεχείλισε.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις.

Η επίθεση τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου.

Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος.

Όσο με αφορά εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για την προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να καταφεύγω σε παρόμοιες τακτικές, όπως έπραξα μέχρι σήμερα».

Η απάντηση Ανδρουλάκη σε Δούκα: Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση

Η “απάντηση” Ανδρουλάκη

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη απάντησε στους ισχυρισμούς του Χάρη Δούκα

Το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, απάντησε στις αιτιάσεις του δημάρχου Αθηναίων και υποψηφίου προέδρου του κόμματος, Χάρη Δούκα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Δούκας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα» από στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι «έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου».

Έτσι, λοιπόν, το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εξέδωσε το παρακάτω σχόλιο, απαντώντας στον Χάρη Δούκα:

«Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου.

Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού.

Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα