Ο Ατρόμητος με ανατροπή 2-1 τον Λεβαδειακό πήρε το εισιτήριο

Ο Μακάνα Μπάκου χρυσή αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία

Με δύο γκολ του Μακάνα Μπάκου μέσα σε ένα δίλεπτο στο τελευταίο τέταρτο, ο Ατρόμητος ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και απέκλεισε (1-2) τον Λεβαδειακό, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου.

Ο Μακάνα Μπάκου ήταν η χρυσή αλλαγή του Ουρουγουανού τεχνικού Πάμπλο Γκαρσία στο ημίχρονο. Ο Γερμανός εξτρέμ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του με διαφορά ενός διλέπτου, για να γυρίσει έτσι το 1-0 με το οποίο είχε προηγηθεί η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου από νωρίς στο ματς, στο 12ο λεπτό. Και τα δύο αυτά γκολ του Ατρόμητου, ήρθαν μάλιστα από συνεργασία των ίδιων παικτών, Γιουμπιτάνα και Αθανασίου, με τον πρώτο να πιστώνεται την ασίστ στο 1-1 και τον δεύτερο αυτή του 1-2. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό να προηγείται και να είναι συνολικά πιο αποτελεσματικός στο πρώτο και τον Ατρόμητο να βελτιώνεται σημαντικά μετά τις αλλαγές του Γκαρσία και να πατάει γκάζι στο δεύτερο. Στο 25′, ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι με τον Ζίνι, ενώ στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, την κατοχή και τις σημαντικότερες φάσεις, μέχρι να έρθουν τελικά και τα γκολ.

Όσον αφορά στην εικόνα της αναμέτρησης, στο πρώτο μισάωρο παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, με φάσεις και γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο διάστημα αυτό. Στο 1ο μόλις λεπτό ο Γιανιώτας είχε την πρώτη φάση με καλό σουτ που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, με τον Ατρόμητο να απαντά με σουτ άουτ του Βρακά στο 5′ και άστοχη κεφαλιά του Μανσούρ στο 7′. Στο 12′ ήρθε το 1-0, με τον Τσόκαϊ να εκτελεί κόρνερ, τον Μορέιρα να στρώνει και τον Γιαννιώτα με σουτ -που κόντραρε κιόλας- να ανοίγει το σκορ. Στο 25′ οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία για προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως μετά τη συνεργασία Κωστή – Ζίνι στην αντεπίθεση και το σουτ του δεύτερου, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο. Δύο ακόμη τελικές είχαν οι Βοιωτοί στη συνέχεια, με Μορέιρα και Μίχορλ, αμφότερες άουτ. Αυτές ήταν και οι τελευταίες στο πρώτο μέρος, αφού ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο τελευταίο τέταρτο.

Τελικά, το δίλεπτο που έκρινε το ματς ήταν το 77′-79′. Αρχικά, μετά από ωραία και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Αθανασίου κατέβασε, έδωσε στον Γιουμπιτάνα, αυτός έκανε το άνοιγμα δεξιά και ο Μπάκου με έξοχο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-1. Πριν καλά καλά συνέλθει ο Λεβαδειακός, αμέσως ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα». Νέα γρήγορη επίθεση, νέα κάθετη του Γιουμπιτάνα αυτή τη φορά για τον Αθανασίου που έκανε το παράλληλο γύρισμα στην καρδιά της άμυνας από αριστερά και ο ξεχασμένος Μπάκου από κοντά έγραψε το 1-2.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Γιαννιώτας, Κωστή, Λαμαράνα (85′ Πλέγας), Κάσσος, Όζμπολτ (63′ Μπάλτσι), Τσόκαϊ, Λιάγκας, Κάτρης, Μορέιρα (46′ Τσάπρας), Ζίνι (71′ Ρόμο).
Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Τσακμάκης, Σταυρόπουλος, Μανσούρ (46′ Κίνι), Αθανασίου, Γκονζάλες, Καραμάνης (46′ Τσιγγάρας), Καλοσκάμης (46′ Μπάκου), Μίχορλ (61′ Ουάρντα), Βρακάς, Φαν Βέερτ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα