Σαλμάς: «Δεν θα παραδώσω την έδρα μου» – «Η έδρα είναι εντολή των πολιτών»

Για ιδιοκτησιακή αντίληψη της ΝΔ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, επιμένοντας ότι η έδρα ανήκει στους πολίτες που τον ψήφισαν.

Ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία και την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, ο Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1: «Η έδρα είναι εντολή των πολιτών. Οι πολίτες είπαν ότι θέλω να εκφράζω τις ιδέες τους. Για να έχω άποψη, πέρασα από έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις. Η απόφαση να βρεθώ εκτός κόμματος και ΚΟ δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραιτηθώ από την έδρα μου».

«Κανένας δεν γνωρίζει, ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας που με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις. Για αυτό κράτησε μόνο 48 δευτερόλεπτα», υπογράμμισε σχετικά με τη διαγραφή του.

Για τον διάλογο με τον Γιάννη Τραγάκη, ο Μάριος Σαλμάς είπε ότι «έφυγε από μέσα με ένα χαρτί που έκανε λόγο για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Σαλμάς: «Με διέγραψαν για τις απόψεις μου»

«Στην περίπτωσή μου διαγράφηκα για τις απόψεις μου», υποστήριξε ο Μάριος Σαλμάς.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αποδίδει τη διαγραφή του στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Δεν μπορώ να δεχτώ μία εταιρεία να παίρνει στην ελάχιστη τιμή όλα τα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων και η κυρία Μενδώνη να λέει “δε με νοιάζει η τιμή”, με νοιάζει να είναι καλά τα κυλικεία. Απέρριψε προσφορά με διπλάσια τιμή», πρόσθεσε ο Μάριος Σαλμάς.

«Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό έσπασε σε μία στιγμή. Όταν τον είδα χαμογελαστό στην τηλεόραση να υποδεικνύει στους βουλευτές αποχή από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν απάντησε ποτέ όταν τον ρώτησα “ποιος σου είπε να προτείνεις αποχή;”», συμπλήρωσε

«Όλοι υπηρετούμε την παράταξη. Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος», σχολίασε επίσης, μεταξύ άλλων, ο Μάριος Σαλμάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα