Η Νέα Προποντίδα φιναλίστ για το βραβείο «Πράσινος Πρωτοπόρος Έξυπνου Τουρισμού 2025»

Θα εκπροσωπηθεί και η χώρα μας στη βράβευση της πόλης, η οποία συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός μελλοντικού βιώσιμου και καινοτόμου τουρισμού - Mία ελληνική πόλη περιλαμβάνεται στις επτά πόλεις που επιλέχθηκαν ως φιναλίστ για το βραβείο

Mία ελληνική πόλη περιλαμβάνεται στις επτά πόλεις που επιλέχθηκαν ως φιναλίστ για το βραβείο Πράσινος Πρωτοπόρος Έξυπνου Τουρισμού 2025, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αυτός ο σημαντικός τίτλος θα απονεμηθεί στην πόλη που επιδεικνύει εξαιρετική δέσμευση στη διαμόρφωση του μέλλοντος του βιώσιμου και καινοτόμου τουρισμού. Υπό την ομπρέλα του Έξυπνου Τουρισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει δύο διαγωνισμούς, την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα και τον Πράσινο Πρωτοπόρο Έξυπνου Τουρισμού, με στόχο την προώθηση του έξυπνου και βιώσιμου τουρισμού στην ΕΕ, την ενίσχυση των προορισμών και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.

Οι πόλεις που εντυπωσίασαν
Οι πόλεις που εντυπωσίασαν την επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων βιωσιμότητας με τις αιτήσεις τους και επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 16 προορισμούς που υπέβαλαν αίτηση, είναι: Άβειρο (Πορτογαλία), Μπενιδόρμ (Ισπανία), Γιούρμαλα (Λετονία), Λιεπάγια (Λετονία), Νέα Προποντίδα (Ελλάδα), Πανεβέζις (Λιθουανία) και Σλίβεν (Βουλγαρία).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επεκτείνει τη λίστα των φιναλίστ από τέσσερις σε επτά προορισμούς για τον διαγωνισμό Πράσινος Πρωτοπόρος Έξυπνου Τουρισμού, καθώς αρκετοί αιτούντες υπέβαλαν αιτήσεις υψηλής ποιότητας και συγκέντρωσαν την ίδια βαθμολογία κατά τη διαδικασία αξιολόγησης.

Μετά από αυτή τη φάση, οι φιναλίστ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε μια Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2024, η οποία θα επιλέξει τον Πράσινο Πρωτοπόρο Έξυπνου Τουρισμού 2025. Ο νικητής προορισμός θα αναδειχθεί ως πρωτοπόρος τουριστικής βιωσιμότητας, προσηλωμένος στους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, και θα λάβει εξειδικευμένη επικοινωνιακή και διαφημιστική υποστήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα