Στη δικαιοσύνη για τις αίθουσες-κοντέινερ θα καταφύγουν γονείς από τον Μαρκόπουλο

Αγανακτισμένοι από την κατάσταση που αναγκάζει 23 παιδιά και 5 εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ 36τμ, γονείς από το 4ο δημοτικό σχολείο Μαρκόπουλου αποφάσισαν να πάρουν τη νομική οδό

Tη νομική οδό θα ακολουθήσουν οι γονείς των μαθητών και των μαθητριών της Β’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου η οποία εφέτος συγχωνεύθηκε σε ένα τμήμα.

Αυτή η συγχώνευση, όπως έχει τονίσει το NEWS 24/7 δημιουργεί τάξη 23 παιδιών η οποία όμως (όπως και άλλες του συγκεκριμένου σχολείου) στεγάζεται σε αίθουσες κοντέινερ 36 τετραγωνικών μέτρων.

Ο συνωστισμός δηλαδή είναι κάτι παραπάνω από δεδομένος όπως και η παραβίαση του προεδρικού διατάγματος ( 41/2018) περί πυρασφάλειας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τουλάχιστον 2 τμ διαθέσιμο χώρο για το κάθε άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τα άτομα μέσα στην τάξη μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 27 καθώς τέσσερα από τα παιδιά έχουν διαγνωστεί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το ΚΕΔΑΣΥ και χρειάζονται εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης εξατομικευμένα.

Οι γονείς, σε επαφή που είχαν με τον επικεφαλής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, πληροφορήθηκαν ότι η εν λόγω υπηρεσία έχει εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει στη διάθεσή της και ότι οι επιλογές των συγχωνεύσεων υπαγορεύονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη οι γονείς συλλέγουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (αλληλογραφία του σχολείου με υπηρεσιακούς παράγοντες, διαγνώσεις ΚΕΔΑΔΥ, προεδρικά διάταγμα για την πυρασφάλεια κτλ) έτσι ώστε να δρομολογήσουν τα επόμενα βήματά τους μέσα από τη νομική οδό.

Παράλληλα, με τέτοιους είδους ζητήματα που αφορούν συγχωνεύσεις τμημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ασχολείται και ο Συνήγορος του Παιδιού ο οποίος έχει λάβει ουκ ολίγες σχετικές αναφορές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα