Λαμβάνουν μέτρα στη Ν.Δ. για να αποφύγουν διαρροές στελεχών

Ήδη σχεδιάζονται ραντεβού μεταξύ υπουργών και βουλευτών ανά ομάδες για ζύμωση σχετικά με κυβερνητικούς σχεδιασμούς και με όλες τις θέσεις στο τραπέζι

Η παραίτηση του Κώστα Κόλλια από μέλος της Νέας Δημοκρατίας και η ανάληψη των καθηκόντων του ως Γραμματέας της Φωνής Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου έχει σημάνει συναγερμό και στην Πειραιώς, αλλά και στο Μαξίμου. Ο κ. Κόλλιας γνωρίζει πολύ καλά από οργανωτικά και μπορεί να προσεγγίσει πολλούς δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες. «Ο Κώστας ξέρει και τις πέτρες της Ν.Δ.» λένε γαλάζια στελέχη που παραδέχονται ότι δεν πρόκειται για μία αδιάφορη μεταγραφή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου έγιναν εισηγήσεις για στενό πρέσινγκ στα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. αλλά αποκλειστικά σε προγραμματικό επίπεδο, ώστε να καταδεικνύεται στους ψηφοφόρους, όπως επισημαίνεται, ότι αυτά δεν έχουν «πατριωτική» ατζέντα αλλά επιχειρούν ψάρεμα σε θολά νερά. Έτσι ο γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, άνοιξε κύκλο συζητήσεων με βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μεταφέρουν αιτήματα από τις περιφέρειές τους – και να νιώσουν ότι η φωνή τους μεταφέρεται στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ήδη σχεδιάζονται ραντεβού μεταξύ υπουργών και βουλευτών ανά ομάδες για ζύμωση σχετικά με κυβερνητικούς σχεδιασμούς και με όλες τις θέσεις στο τραπέζι. Η κομματική έδρα έχει εισηγηθεί να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων οι βουλευτές ή και κομματικά στελέχη ανάλογα με την εξειδίκευσή τους. Και το κυριότερο είναι να δραστηριοποιηθούν οι τοπικές οργανώσεις και η καλύτερη συνεννόηση με τα κεντρικά της Πειραιώς. Ήδη ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης ζήτησε από τους επικεφαλής ανά την επικράτεια προτάσεις έως τις 10 Οκτωβρίου για καλύτερη λειτουργία των κομματικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα