Λευκός Οίκος κατά Μάσκ: Είναι ανεύθυνος – Το σχόλιό του για τη δολοφονία Τραμπ που πυροδότησε την αντίδραση

Για ανευθυνότητα από πλευράς του Έλον Μάσκ έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος, μετά το σχόλιο του μεγιστάνα, στην πλατφόρμα Χ, ότι «κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή την Κάμαλα»

Η ανάρτηση, την οποία ο δισεκατομμυριούχος διέγραψε μετέπειτα, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για αστείο, έγινε μετά τη διαφαινόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή.

Ο Λευκός Οίκος επέπληξε τον Μασκ σε ανακοίνωσή του. «Η βία πρέπει μόνο να καταδικάζεται, ποτέ να μην ενθαρρύνεται ή να γίνεται αντικείμενο σαρκασμού. Αυτή η ρητορική είναι ανεύθυνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντριου Μπέιτς.

Το αφεντικό της Space X και της Tesla κατέβασε την ανάρτηση νωρίς τη Δευτέρα, ενώ νωρίτερα είχε επιμείνει σε αυτήν. «Λοιπόν, ένα μάθημα που έμαθα είναι ότι επειδή λέω κάτι σε μια ομάδα και γελάνε, δεν σημαίνει ότι θα είναι τόσο ξεκαρδιστικό ως ανάρτηση στο X», είπε. Ο Μασκ είναι γνωστός υποστηρικτής του Τραμπ για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου και τακτικά αναρτά μηνύματα υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Τον φιλοξένησε επίσης για μια συνέντευξη στο X τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα