Αναφορές για εκρήξεις στην πρωτεύουσα Μπαμακό του Μάλι

Σύμφωνα με πηγές των τοπικών αρχών πυρά και εκρήξεις ακούγονται από το πρωί σε περιοχές κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο.

Πυρά και εκρήξεις ακούγονται από το πρωί στην πρωτεύουσα Μπαμακό του Μάλι, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

«Ένοπλοι που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επισήμως επιτέθηκαν σήμερα το πρωί σε τουλάχιστον έναν σταθμό της χωροφυλακής του Μπαμακό», δήλωσε αξιωματούχος της χωροφυλακής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Τα πυρά ποικίλης έντασης που διακόπτονταν από εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 05:00 το πρωί, μετέδωσε το AFP. Μαύρος καπνός υψωνόταν την αυγή σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Κάτοικοι που επικαλείται το Reuters δήλωσαν ότι πυρά ακούγονταν από την περιοχή του αεροδρομίου, ενώ άλλοι είπαν ότι ακούγονταν από την περιοχή κοντά σε σταθμό της χωροφυλακής.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε επίσης ότι πυρά ακούγονταν σε διάφορες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένων περιοχών κοντά στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο.

Στο Μάλι, φτωχή χώρα που αντιμετωπίζει την εξάπλωση των τζιχαντιστών και μια βαθιά πολυδιάστατη κρίση από το 2012, έχουν σημειωθεί δύο πραξικοπήματα, ένα τον Αύγουστο του 2020 και το επόμενο τον Μάιο του 2021. Έκτοτε κυβερνάται από χούντα της οποίας ηγείται ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά. Ύστερα από αυτό, οι γειτονικές του χώρες, η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας, είδαν επίσης τους στρατιωτικούς να καταλαμβάνουν την εξουσία δια της βίας. Το Μαλί βρίσκεται στο έλεος επιθέσεων, από τις οποίες είχε ωστόσο γλιτώσει μέχρι σήμερα η πρωτεύουσά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα