Ο Άδωνις προαναγγέλλει σύστημα με κωδικό ΟΤΡ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Σύμφωνα με τον υπ. Υγείας, το σύστημα αυτό ήδη διενεργείται στις τραπεζικές υπηρεσίες με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κομπίνα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας πως η έρευνα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές

Σε αλλαγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφηση σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σκιά της μεγάλης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας «παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις».

Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά στην αποστολή κωδικού OTP στο κινητό για συναίνεση στη συνταγογράφηση, διαδικασία που ακολουθείται ήδη σε τραπεζικές συναλλαγές.

Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, διεμήνυσε «θα τους ελέγξουμε όλους» αναφέροντας ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και σε άλλες περιοχές, όπου γιατροί προχωρούν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των συνταγογραφήσεων άλλων γιατρών της ίδιας ειδικότητας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα