Στο Ολυμπιακό Χωριό οι 12οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Με στόχους την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής στους χώρους εργασίας, την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας θα διεξαχθούν για 12η χρονιά οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου η «καρδιά» του εργασιακού αθλητισμού θα «χτυπάει» στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού όπου περισσότεροι από 1.500 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι θα διεκδικήσουν διακρίσεις και θα διασκεδάσουν σε έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την άσκηση.

Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έχουν καθιερωθεί ως θεσμός στη χώρα μας και σε αυτούς παίρνουν μέρος αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι από επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς αλλά και μεμονωμένοι. Η διοργάνωση αποτελεί έναν από τους κορυφαίους θεσμούς στον εργασιακό αθλητισμό στην Ελλάδος

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 14 Αθλήματα και εκτός από το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού ,αγώνες θα διεξαχθούν και στις ακόλουθες αθλητικές εγκαταστάσεις:

· Athens Beach Center

· Game On Darts

· Renti Arena Soccer Club

· Seven Sports Club

· Strike Bowling Center

 

Αυτή τη χρονιά η διοργάνωση πρωτοτυπεί και θα εντάξει στο πρόγραμμά της το «Run 4 Diversity», το οποίο διοργανώνεται από τη Γαλλική Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (FFSE) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα διεξαχθεί παράλληλα με τους 12ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, στις 12 Οκτωβρίου 2024, στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού.

Το Run 4 Diversity προάγει τη σημασία της διαφορετικότητας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότητας στον εργασιακό χώρο, ανταποκρινόμενο στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και του αθλητισμού. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε ατομικό περπάτημα 3 χλμ. και στο τρέξιμο σε ζευγάρια σε απόσταση 6 χλμ. Οι τύποι των ζευγαριών θα είναι:

• Διαγενεακά (με διαφορά ηλικίας, ιεραρχίας ή χρόνου υπηρεσίας στην εταιρία)

• Μικτά (με διαφορά φύλου)

• Συμπερίληψης (ένα άτομο με ειδικές ανάγκες και ένας συνοδός)

Με τη διοργάνωση αυτή, η Ελλάδα εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό χάρτη του εργασιακού αθλητισμού και δίνει έμφαση στην προαγωγή της διαφορετικότητας και της κοινωνικής συνοχής μέσω του αθλητισμού.

 

Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού τελούν υπό την αιγίδα:

του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού/ Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

της Περιφέρειας Αττικής

του Δήμου Αθηναίων

του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας

του Ελληνο-γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

 

Χορηγοί:

ΣΤΑΣΥ

ΑΒ Βασιλόπουλος

Coca-Cola Τρία Έψιλον

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΕΡΤ

Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8

ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8

Η Καθημερινή

STAR Channel

Gazzetta

 

Επισκεφτείτε την σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης & Υγείας (HOCSH) >> www.hocsh.org

Για περισσότερες πληροφορίες >> secretariat@hocsh.org , 212 000 2527.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα