Ν. Παππάς: Οφείλουμε ήρεμο διάλογο και υψηλό αίσθημα ευθύνης

Με άρθρο του στην Κυριακάκτικη Αυγή, ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους θέτοντας δύο ζητήματα: την τήρηση του Καταστατικού, την εφαρμογή των συλλογικών αποφάσεων και την... ηρεμία αλλά και το γεγονός πως το κόμμα αποτελεί εγγύηση σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων

Η Αριστερά οφείλει να ανταποκριθεί στην ανάγκη της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όλες και όλοι εμείς, οφείλουμε να προχωρήσουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αυτό αποτελεί πρόσκληση αλλά και πρόκληση.

Ο ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος, η τήρηση του Καταστατικού και η εφαρμογή των συλλογικών αποφάσεών μας, η ηρεμία στον εσωκομματικό διάλογο θα συμβάλουν θετικά και καθοριστικά. Θα δημιουργήσουν την πεποίθηση στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο που μας παρακολουθεί, στα μέλη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που έχουν πληγωθεί το τελευταίο διάστημα ότι οι εσωτερικές μας διεργασίες μπορούν να είναι γόνιμες. Θα οικοδομήσουν τη βάση για τη δημιουργία μιας ενεργής προοδευτικής αντιπολίτευσης, στόχος απολύτως εφικτός με μια στρατηγική οργανωμένης εξωστρέφειας για την παραγωγή και την παρουσίαση θέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ρίζες στην κοινωνία, έχει ιδεολογικό και προγραμματικό οπλοστάσιο, έχει στελεχιακό δυναμικό πεπειραμένο, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες. Έχει, έχουμε και συλλογικές αποφάσεις: την ενεργή πλατφόρμα πολιτικής, αυτή της προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας, που μπορεί να συγκεραστεί με τις προτάσεις μας και το σημαντικό έργο που παρηγάγαμε και παράγουμε στο Κοινοβούλιο.

Αν ψάχνουμε για κοινό έδαφος συνεννόησης, σύνθεσης αλλά και «υπενθύμισης» των ευθυνών που έχουμε, μπορούμε να το αναζητήσουμε και να το βρούμε εκεί. Διαφορετικές απόψεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Με σύνεση, μελέτη και σύνθεση των αντιπροτάσεων μπορούμε να προχωρήσουμε. Με την υπεράσπιση του κόμματος και των μελών, των θέσεων και της ιστορίας του -με κορυφαία μας στιγμή τη διακυβέρνηση του 2015-2019- απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς θα βγούμε και πάλι μπροστά.

Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί εγγύηση σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και απομάκρυνσης των σεναρίων περί διασπάσεων και κατακερματισμού δυνάμεων, εγγύηση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας που θα απομακρύνει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα