Όρθιος ο Λεβαδειακός στις Σέρρες 2-2

Οι Βοιωτοί επέστρεψαν από το 2-0 και στο τέλος έχασαν μοναδική ευκαιρία για την πλήρη ανατροπή

Ο Λεβαδειακός μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 στις Σέρρες, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 τον Πανσερραϊκό στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Σαλαζάρ (27′) και το αυτογκόλ του Τσοκάι στο 44′, όμως ο Λεβαδειακός αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, όντας σαφώς ανώτερος από τον αντίπαλό του και φτάνοντας στην ισοφάριση, με σκόρερς τους Μπαλτσι στο 55′ και Ρόμο στο 75′!

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο στην «τελική ευθεία» του ματς, με τον Μορέιρα να αντικρίζει για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, όμως έχασαν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν την ολική ανατροπή στο 90’+3′, όταν ο Κωστή δεν κατάφερε να σκοράρει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του με τον Γκουγκεσασβίλι.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και με τον Πανσερραϊκό να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Οι γηπεδούχοι επισκέφθηκαν από νωρίς τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, με συνεχόμενα κόρνερ που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ στο 4’ ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά, με τον Βήχο να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και με τον Γκουγκεσασβίλι να μπλοκάρει.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήρθε στο 6’ και ήταν για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπεντανκόρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Βοιωτών βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη, «τσίμπησε» την μπάλα προσπαθώντας να τον «κρεμάσει», αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Λεβαδειακός απάντησε στο 13’, όταν μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Όζμπολτ σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση, με τον Γκουγκεσασβίλι να αποκρούει με δυσκολία στην κλειστή του γωνία.

Ο Πανσερραϊκός ανέβασε ξανά ρυθμό μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, παίρνοντας τελικά το προβάδισμα στο 27’, όταν ο πολύ δραστήριος Τομάς έκανε άψογη βαθιά μπαλιά για τον Σαλαζάρ και εκείνος αφού συνέκλινε από τα αριστερά πατώντας περιοχή και σουτάροντας ιδανικά, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γκαραβέλη!

Η ομάδα του Γρηγορίου απείλησε ξανά στο 30’, με τον Τσοκάι να κόβει τελευταία στιγμή τον Τομάς, ενώ στο 31’ ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός έκανε μία ακόμα προσπάθεια, σουτάροντας την αγκαλιά του Γκαραβέλη από πλάγια θέση. Ο Νίκος Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Γιοκέ με τον Ζίνι στο ίδιο λεπτό, ενώ στο 34’ ο Τσάπρας βρήκε χώρο και σούταρε, βλέποντας την μπάλα στα σταματάει στον Πεταυράκη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τσοκάι σούταρε άουτ.

Ανώτερος και στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Πανσερραϊκός, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να κόβει με άψογο τάκλιν τον Σαλαζάρ που τρύπωσε στη μεγάλη περιοχή στο 38’, ενώ στο 44’ οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα! Ο Τομάς εκτέλεσε φάουλ (το οποίο προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων) με σέντρα, ο Φαρές δεν μπόρεσε να σουτάρει προς την εστία σε πρώτο χρόνο, αλλά στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Τομάς, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε τη δυνατή πάσα, με τον Τσοκάι να βάζει το αυτογκόλ για το 2-0.

Ο Λεβαδειακός μπήκε… μεταμορφωμένος και σαφώς πιο επιθετικός, απειλώντας τον Γκουγκεσασβίλι στο 47’, με τον Γεωργιανό γκολκίπερ να μπλοκάρει τη συρτή εκτέλεση φάουλ του Βήχου. Στο 52’ ο Πεντρόσο «τσίμπησε» υπέροχα την μπάλα για τον Ζίνι, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι βγήκε έγκαιρα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 55’, όταν ο Πεντρόσο έκανε προσπάθεια και συρτό γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπάλτσι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, σκοράροντας με προβολή!

Στο 59’ ο Μπάλτσι βρήκε ξανά χώρο και σούταρε με δύναμη από μακριά, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων, ενώ ο Λεβαδειακός συνέχισε να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, πιέζοντας ψηλά, ενώ ο Πανσερραϊκός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις του.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι ανταμείφθηκαν για την ανωτερότητά τους στο δεύτερο ημίχρονο σε την ισοφάριση στο 75’, όταν μετά από μεγάλο λάθος του Λιάσσου, ο Γιαννιώτας έκλεψε και ο Κωστή πέρασε την μπάλα για τον Μπάλτσι, ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε στον Ρόμο, που πλάσαρε εύστοχα από κοντινή απόσταση για το 2-2!

Στο 79’ ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Μορέιρα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του και είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Πουλικίδη, ενώ το παιχνίδι συνέχισε να έχει… ξέφρενο ρυθμό και στην «τελική του ευθεία»!

Παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ολική ανατροπή σε δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις, με τον Μπέργκστρομ να κόβει τον Ζίνι με άψογο τάκλιν λίγο πριν εκείνος εκτελέσει, στο 90’+1′, ενώ στο 90’+3′ και μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Κωστή βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκουγκεσασβίλι, αλλά πλάσαρε άστοχα χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία. Η τελευταία φάση του ματς ήρθε στο 90’+8′, με τον Ντέλετιτς να εκτελεί φάουλ και με τον Μπέργκστρομ να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με κεφαλιά.

Ο Πουλικίδης δέχθηκε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Λεβαδειακού για το φάουλ που καταλόγισε και από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Μορέιρα για χέρι, αποβάλλοντάς τον στο 79′.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου, 4-2-3-1): Γκουγκεσασβίλι – Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Φαρές (62’ Ντάβιντσον) – Στάικος, Λιάσος – Σαλαζάρ (62’ Τέρζιτς), Τομάς (73’ Γκίγκιτς), Ντέλετιτς – Μπετανκόρ (73’ Χατζηστραβός)

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος, 4-2-3-1): Γκαραβέλης – Τσάπρας,Παπαδόπουλος (75’ Κάσσος), Λιάγκας, Βήχος – Τσοκάι (75’ Κωστή), Μπάλτσι, Γιόκε (31’ Ζίνι), Μορέιρα, Πεντρόζο (75’ Γιαννιώτας), Όζμπολτ (63’ Ρόμο)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα