Με την ίδια πετυχημένη συνταγή!

Η κατάκτηση της 2ης θέσης του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του κυπέλλου, πιστοποίησαν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ότι εισέρχεται στη νέα εποχή με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς.

Εντούτοις, ο σχεδιασμός και το πλάνο για φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» και ειδικά ο Γιάννης Αλαφούζος, γνωρίζουν πολύ καλά πως μία πρόσκαιρη επιτυχία ενδεχομένως να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα σε ένα σύνολο, απ’ ότι μία αποτυχία. Διότι στην αποτυχία αναγνωρίζεται το λάθος και γίνονται κινήσεις να διορθωθεί. Στην πρόσκαιρη επιτυχία, όμως, τα λάθη «κουκουλώνονται», συσσωρεύονται και τελικά μετατρέπονται σε ένα βουνό, το οποίο είναι αδύνατον να αντιμετωπίσεις.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη νέα εποχή του με ένα συγκεκριμένο πλάνο. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Σαφώς και θα υπάρξουν προσαρμογές. Ωστόσο, η «σπονδυλική στήλη» του σχεδιασμού θα παραμείνει ίδια. Ο σύλλογος της Αθήνας κατάφερε να έχει φέτος, πολύ υψηλότερα έσοδα, από αυτά που είχαν υπολογιστεί το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν όλοι προέβλεπαν… μάχη για την παραμονή και σε καμία περίπτωση την κατάκτηση του Κυπέλλου και την κατάληψη της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά, τα θέματα δεν έχουν λυθεί και το οικονομικό είναι ακόμη ένα κομμάτι που βαραίνει και μάλιστα σημαντικά. Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται όλες τις λύσεις:
1)Πρώτα απ’ όλα, η συμμετοχή στους προκριματικούς του Champions League θα φέρει έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ, τόσο από τα εισιτήρια, τις διαφημίσεις και τους σπόνσορες, όσο και από τα μπόνους που δίνει η UEFA.
2)Τι ενδεχόμενο να παραχωρηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής είναι πολύ πιθανό. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για τους Καπίνο, Κουτρουμπή, Μπεργκ και ενδεχομένως να προκύψουν κι άλλες κρούσεις, για άλλους παίκτες. Η παραχώρηση ενός ή περισσοτέρων παικτών, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ο τρόπος λειτουργίας των ομάδων που αυτοσυντηρούνται, προϋποθέτει κάτι τέτοιο.
3)Ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά στα διαρκείας. Γι’ αυτό και με αφορμή την πιθανότητα συμμετοχής στο Champions League, θα ενταθεί η καμπάνια για την προώθηση των διαρκείας και βέβαια, την αναγραφή ακόμη περισσότερων μελών στη λαϊκή βάση.
4)Θα ενισχυθεί το εμπορικό κομμάτι, μέσω της εκμετάλλευσης του σήματος της ομάδας. Η αλλαγή σελίδας προκάλεσε μία σύγχυση στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς υπήρχαν διάφορα μπερδέματα με την παλαιά ιδιοκτησία. Σταδιακά θα λυθούν και θα ξεκινήσει μία πιο ζωηρή αξιοποίηση του «τριφυλλιού», ώστε να αυξηθούν και από εκεί τα έσοδα.
5)Το ρόστερ θα ενισχυθεί με την ίδια λογική που ενισχύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και η οποία αποδείχθηκε πολύ πετυχημένη. Μεταγραφές με συγκεκριμένο μπάτζετ, με προοπτική και στοχευμένες, παράλληλα με την προώθηση παιδιών που αξίζουν από την ακαδημία.

Για όλα αυτά θα γίνουν διαδοχικές συσκέψεις μεταξύ του τεχνικού τιμ, της διοίκησης και του μεταγραφικού τμήματος. Ήδη έχει γίνει μία προεργασία, καθώς το τμήμα σκάουτινγκ δεν σταματά να εργάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πλέον, με ξεκάθαρο το τοπίο σε αγωνιστικό επίπεδο, οι «πράσινοι» μπορούν να κινηθούν ελεύθερα και να πραγματοποιήσουν τις επαφές τους, δίχως να έχουν το άγχος μίας ενδεχόμενης επιρροής των υπαρχόντων ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα