Η ανατροπή του ΠΑΟΚ με τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά

Sports Παρασκήνια

Tον Μάιο του 1971 o ΠΑΟΚ του Λες Σάνον υποδέχονταν στην Τούμπα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας τον Παναθηναϊκό, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα (28 Απριλίου) είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο γήπεδο της Τούμπας για την αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας βρέθηκαν και «κατάσκοποι» του Άγιαξ που ήθελαν να δουν τον Παναθηναϊκό σε μια δυνατή αναμέτρηση, αλλά τελικά έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον Δημήτρη Παρίδη και την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Χωρίς τον μεγάλο πρωταγωνιστή του, Γιώργο Κούδα μέσα σε τέσσερα λεπτά ο ΠΑΟΚ σημείωσε τρία γκολ και απέκλεισε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος τον Παναθηναϊκό που είχε προηγηθεί 2-0.

Ο Παναθηναϊκός χάρη σε σουτ του Δομάζου (36΄) και του Τομαρά (54΄) πήρε το πάνω χέρι. Στο 58ο λεπτό ο Σαράφης με κοντινό σουτ μείωσε το σκορ και, δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα (58:40) του Παναθηναϊκού στο γκολ, ο Παρίδης έκανε προσπάθεια από την δεξιά πλευρά και το γέμισμά του στην περιοχή έδιωξε ο Κωνσταντίνου, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Σούρπη και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 61ο λεπτό ο Παρίδης μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα με σουτ στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή του σκορ από 0-2 σε 3-2 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα