Πεσκόφ προς Ερντογάν: «Οι απόψεις μας αποκλίνουν πλήρως» – Μαθήματα εξωτερικής πολιτικής από την ΄Αγκυρα

Μετά το σχόλιο Ερντογάν ότι η Κριμαία θα πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ήρθε η απάντηση της Μόσχας: «Οι απόψεις μας αποκλίνουν πλήρως με την Τουρκία, όμως η Μόσχα θα εξακολουθήσει να εξηγεί τη θέση της... «στους Τούρκους φίλους μας»!

Να που η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας κινείται ευέλικτα, θέτοντας πάντα όρους και ζητήματα αρχής, εκβιάζοντας ή κάνοντας εμπορικό αλισβερίσι, χωρίς να φοβάται μην της γυρίσουν τις πλάτες οι Ευρωπαίοι ή μην χάσουν την καλή τους συνεργασία με τη Μόσχα. Μάλλον μαθήματα παραδίδουν στην ελληνική πλευρά, το πώς δηλαδή να χειρίζεται διεθνή ζητήματα, χωρίς να γέρνειν τη βάρκα μονόπατα.

Η υποστήριξη της Τουρκίας στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας παραμένει αταλάντευτη και πως η επιστροφή της Κριμαίας είναι κάτι που απαιτείται από το διεθνές δίκαιο, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για έλθει η απάντηση της Μόσχας δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο τελευταίος δήλωσε ότι αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας στο οποίο «οι απόψεις μας αποκλίνουν πλήρως» με την Τουρκία, όμως η Μόσχα θα εξακολουθήσει να εξηγεί τη θέση της «στους Τούρκους φίλους μας».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα