Ο Χουάν Μουνάφο στα Χανιά

Ο Αργεντινός μέσος επέστρεψε στην Ελλάδα

Ο Χουάν Μουνάφο επιστρέφει στην Κρήτη. Μετά από εννέα χρόνια και 277 συμμετοχές με τον Αστέρα Τρίπολης ο Αργεντινός μέσος έγινε και επίσημα παίκτης των Χανίων και θα αγωνιστεί στη Superleague 2.

Έτσι τα Χανιά γίνονται η 4η ομάδα που θα παίξει στην Ελλάδα ο Μουνάφο μετά τους Πανθρακικό, Πλατανιά και Αστέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού μέσου, Χουάν Μουνάφο Ορτα.

Γεννημένος στις 20 Μαρτίου 1988, αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και βρίσκεται στη χώρα μας από το 2009 έχοντας συνδέσει το όνομά του κυρίως με τον Αστέρα Τρίπολης, τη φανέλα του οποίου φόρεσε συνολικά για εννέα χρόνια.

Διαθέτει τεράστια εμπειρία από τη Super League 1, όπου έχει αγωνιστεί 323 φορές με 14 γκολ και 18 ασίστ, ενώ έχει πέντε συμμετοχές στο Europa League και οκτώ στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Κλουμπ Ατλέτικο Πλατένσε της Αργεντινής και το 2009 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανθρακικού που τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Super League. Ένα χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στον Πλατανιά Χανίων, στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, για να επιστρέψει στη συνέχεια στον Πανθρακικό καταγράφοντας 25 συμμετοχές (1 γκολ) στο πρωτάθλημα της Football League και 29 στη Super League (1 γκολ – 3 ασίστ). Το 2013 εντάχθηκε στον Αστέρα Τρίπολης στη Super League, όπου αρχικά έμεινε δυο σεζόν, έχοντας 83 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα τη δεύτερη χρονιά της παρουσίας του στην Τρίπολη αγωνίστηκε και στους ομίλους του Europa League, έχοντας 5 συμμετοχές.

Την διετία 2015-17 επέστρεψε στον Πλατανιά στη Super League καταγράφοντας συνολικά 59 εμφανίσεις με τρία γκολ και δυο ασίστ. Στη συνέχεια γύρισε στον Αστέρα, όπου αγωνιζόταν μέχρι και την περασμένη χρονιά, έχοντας 195 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 10 γκολ και εννέα ασίστ.

Συνολικά στην καριέρα του στην Ελλάδα, ο Αργεντινός μέσος έχει 402 συμμετοχές με 15 γκολ και 20 ασίστ.

Χουάν, καλώς ήρθες στην μεγάλη οικογένεια της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ!»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ομάδας μας, ο Χουάν Μουνάφο Ορτα, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που από σήμερα αποτελώ κομμάτι της ομάδας των Χανίων. Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες στον σύλλογο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Πρόεδρος, διοίκηση, τεχνική ηγεσία αλλά και οι νέοι μου συμπαίκτες, με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Θα δουλέψω σκληρά και θα δώσω ότι μπορώ ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα