Αποφυλακίζεται με όρους ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας που είχε προφυλακιστεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Τρεις μήνες μετά από την προφυλάκισή του, θα βρεθεί εκτός φυλακής ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφία Πολυζωγοπούλο

Αποφυλακίζεται με όρους ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας που είχε προφυλακιστεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα στο εδώλιο του μονομελούς εφετείου πλημμελημάτων Αθηνών αναφορικά με το επεισόδιο ξυλοδαρμού της συζύγου του αποφάσισε ομόφωνα το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές ακολούθησαν την σχετική εισαγγελική πρόταση και μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακούργημα) σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, που διώκεται ως πλημμέλημα.

Ως εκ τούτου το δικαστικό συμβούλιο αίρει την προσωρινή κράτηση του γνωστού ποινικολόγου και αναμένεται η αποφυλάκισή του με όρους.

Οι όροι της αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Οι όροι που επιβάλλονται στον Απόστολο Λύτρα είναι οι εξής:

Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Ο Απόστολος Λύτρας προφυλακίστηκε στις 22 Ιουνίου, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Πρόσφατα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αποφυλάκισή του και το ίδιο είχε κάνει και η κυρία Πολυζωγοπούλου για λόγους που αφορούν στον παιδί τους. Αρχικά είχε οδηγηθεί στον Κορυδαλλό και ακολούθως στις φυλακές Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα