Κινητικότητα στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ: Άλλοι φεύγουν, άλλοι επιστρέφουν και όσοι μένουν ψάχνονται

Η δημοσκόπηση της GPO που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση και τον Τσίπρα με υπερδιπλάσια ποσοστά στην καταλληλότητα για τη θέση του προέδρου, η επιστροφή δικών του ανθρώπων αλλά και άλλων, όπως του Τεμπονέρα, δημιουργούν νέα, ρευστά πάντα, δεδομένα που πρέπει να αξιολογήσει ο Κασσελάκης για την τελική του απόφαση

Μετά την εξαφάνισή του -του ήρθε βαριά η πρόταση μορφής- ο Στέφανος Κασελάκης μετράει φίλους, εχθρούς και νέα δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσει για το επόμενό του βήμα. Σίγουρα αποζητά χρόνο, για να ζυγίσει τα πράγματα, αλλά και νέες συνεργασίες βγάζοντας “εκτός” όλους όσοι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του.

Ήδη, έστειλε προσκλητήριο ετοιμότητας στα μέλη και στα στελέχη που τον στηρίζουν, δηλώνοντας παρών στις εξελίξεις.

Οι… υπονομευτές και ο Πολλάκης

Κατηγορούνται ότι υπονόμευσαν τον πρόεδρο Νίκος Παππάς και Ρένα Δούρου, οι Πάνος Ρήγας και Νίκος Σκορίνης φάνηκαν πως άλλαξαν ρότα καθώς στην Πολιτική Γραμματεία έγειραν προς τη  μεριά των 100, υιοθετώντας την άποψη για αργές διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στα τέλη Νοεμβρίου. Ο Λεωνίδας Μπεχράκης, βασικός συνοδοιπόρος στην ηγεσία Κασσελάκη επιτέθηκε στον παραιτηθέντα γραμματέα οργανωτικού Γιάννη Βουλγαράκη, αφού του χρέωσε ότι «κρέμασε τον πρόεδρο» και ότι «απέτυχε» στον ρόλο που του είχε ανατεθεί.

Πολάκης Vs Μωραΐτη-Κοντιάδη

O Παύλος Πολάκης απαντώντας στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη για την ανάλυση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο κ. Κασσελάκης παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρότι κηρύχθηκε έκπτωτος από το δεύτερο τη τάξει εκτελεστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την ΚΕ, ρώτησε «από πότε τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν συνταγματολόγοι; Να φωνάξουμε τότε και το Ελεγκτικό Συνέδριο να ελέγξει τις δαπάνες!» Κάλεσε δε τον κ. Κασσελάκη σε… debate.

Την ίδια ώρα, ο Διονύσης Τεμπονέρας -“εχθρός” του Κασσελάκη- φαίνεται να επιστρέφει μέσω… εκδήλωσης με θέμα την ενιαία έκφραση των προοδευτικών δυνάμεων. Δεν έχει πει ακόμη κουβέντα για το αν ενδιαφέρεται να μπει στο παιχνίδι της υποψηφιότητας, μετά την παραίτησή του από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένει ένας από τους  νεότερους αξιόλογους πολιτικούς του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα