Έρχεται νέα κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει”

«Καιρική ανάπαυλα» σήμερα Πέμπτη, από την Παρασκευή έρχεται η «Boris»

Αστάθεια θα σημειωθεί στα βορειανατολικά, η οποία θα προχωρήσει προς τα δυτικά, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, απομακρύνεται προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό που μας απασχόλησε (κακοκαιρία Atena), ακολουθεί όμως ένα ακόμη σύστημα κακοκαιρίας. Αυτό το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά, θα περάσει προς τα βόρεια Βαλκάνια και θα απασχολήσει τη χώρα μας, δίνοντας τον τύπο καιρού «Π». Δηλαδή, όπως σχηματίζεται το γράμμα «Π», εκεί θα σημειωθούν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας (δυτική Ελλάδα, βόρεια τμήματα, ανατολικό Αιγαίο).

Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί προς το βορειοανατολικό Αιγαίο, ήδη θα έχουμε κάποιες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ αργότερα και προς τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα ο καιρός θα γίνει άστατος, με βροχές και καταιγίδες. Η υπόλοιπη χώρα δεν θα επηρεαστεί, καθώς η οροσειρά της Πίνδου λειτουργεί σαν ένας «φράχτης» ο οποίος δεν αφήνει τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προχωρήσουν προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα στραφούν νοτιοδυτικοί με τοπικά ισχυρές εντάσεις, με τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, και κοντά στους 32-33 λίγο πιο ανατολικά και πιο νότια.

Τσατραφύλλιας: «Καιρική ανάπαυλα» σήμερα Πέμπτη, από την Παρασκευή έρχεται η «Boris»

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για «καιρική ανάπαυλα» σήμερα Πέμπτη, ενώ για τον καιρό του Σαββατοκύριακου σημείωσε πως η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φθινοπωρινά επίπεδα.

«Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα “BORIS ” αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Χ, έκανε λόγο για μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά όχι σημαντική.

Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, καθώς και βροχές, στο δεύτερο μισό του μήνα», έγραψε ο μετεωρολόγος.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει, με ένα πέρασμα από λίγες συννεφιές. Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, ενώ αργότερα θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς χωρίς να προβληματίσουν. Ο υδράργυρος θα ανέλθει κοντά στους 33 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι, ενώ η υγρασία είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί ίσως σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις προς τα νότια του νομού. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει με κάποια περάσματα συννεφιάς. Οι άνεμοι στρέφονται σε νότιοι με μέτριες εντάσεις, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 29 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.
Κακοκαιρία τύπου «Π» -Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα

Αύριο, Παρασκευή, θα έχουμε έντονα φαινόμενα προς τη δυτική Ελλάδα, από την οροσειρά της Πίνδου και αριστερά, θα σημειωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κατά περιόδους. Παράλληλα, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε κάποια περάσματα από βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να βλέπει τους 30-32 βαθμούς στα πιο ανατολικά τμήματα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα κυλήσει στο ίδιο μοτίβο, με τη δυτική Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο, με βροχές και καταιγίδες. Θα φθίνουν κάπως τα φαινόμενα προς τα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ κάποιες τοπικές μπόρες και βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο. Στο εσωτερικό θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με καλές θερμοκρασίες.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς θα κατέβουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια. Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμη και στους 10-12 βαθμούς Κελσίου τις πρωινές ώρες, ενώ παράλληλα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βόρειοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα