ΣΥΡΙΖΑ: Τραυματισμένο κόμμα

Δεν είναι μόνο το φεύγω, μένω του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά οι άγριες κόντρες μεταξύ φατριών και στελεχών, αλλά και το πιο επικίνδυνο, οι αντιλήψεις πως υπάρχουν κρυφά σχέδια για αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτόνομου πόλου

Όποιες αποφάσεις κι αν πάρει ο Στέφανος Κασσελάκης (τη Δευτέρα αναμένεται να διασαφηνίσει τις προθέεις του) και όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μετά δεν θα είναι το ίδιο. Η εγωκεντρική αντίληψη που έχει κατατεθεί από σωρεία στελεχών, η χολή και η ολοκληρωτική αμφισβήτηση των αξιών και των προθέσεων του αντίπαλου “δέους”, σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο για την Αριστερά.

Με καταρρακωμένο κύρος και έχοντας χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, για το οποίο επαίρετο, θα δυσκολευτεί να ορθοποδήσει και να ξαναπεράσει στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, όλα όσα ακούγονται, πως δηλαδή βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη ή έχουν εξυφανθεί σενάρια αφομοίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ή μεταλλαγής του σε ένα άλλο “άνευρο” κόμμα, με πρωταγωνιστές στους “87”, την ομάδα Κασσελάκη ή εξωθεσμικά κέντρα, χωρίς  να εξαιρούνται τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, σκοτεινιάζουν ακόμη πιο πολύ το πέπλο αφερεγγυότητας που έχει απλωθεί επάνω στο άλλοτε κραταιό κόμμα.

Το αύριο θα δείξει, αλλά σίγουρα οι πληγές δεν θα απαλυνθούν ό,τι κι αν γίνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα