Σφοδρή σύγκρουση Κάμαλα Χάρις – Ντόναλντ Τραμπ στο debate

Η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν μία τηλεοπτική μάχη 90 λεπτών, με υψηλούς τόνους, σφοδρές εκατέρωθεν επιθέσεις και γρήγορο ρυθμό

Το debate δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνο του Ιουνίου, που είχε αναγκάσει τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, από την ακρίβεια έως το μεταναστευτικό και από τα δικαιώματα της άμβλωσης έως την εξωτερική πολιτική.

Ο Τραμπ σε ένα ρεσιτάλ υπερβολής υποστήριξε πως εάν η Χάρις εκλεγεί, σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει το Ισραήλ, ενώ ο κόσμος θα οδηγηθεί σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κοιτώντας τον στα μάτια, του είπε: «Ο Πούτιν θα σε φάει για μεσημεριανό».

BBC, CNN και Associated Press σχολιάζουν πως φαίνεται νικήτρια στα σημεία να είναι η Χάρις.

Τραμπ: Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιθανός, αν εκλεγεί η Χάρις
Με επίθεση στη Χάρις ολοκλήρωσε την παρουσία του στο debate o Ντόναλντ Τραμπ:

«Γιατί δεν τα έκανε 4 χρόνια στην εξουσία», είπε, αναφερόμενος στις υποσχέσεις της

«Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τη χώρα μας για χάρη του κακού οράματος», πρόσθεσε.

«Είμαστε ένα έθνος που αποτυγχάνει. Είμαστε ένα έθνος που βρίσκεται σε σοβαρή παρακμή. Μας περιγελούν σε όλο τον κόσμο», ανέφερε και προειδοποίησε πως ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι πιθανός εάν η Χάρις – «ο χειρότερος αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας, κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο».

Κάμαλα Χάρις: Δεν θα πάμε πίσω, θα χαράξουμε δρόμο προς τα εμπρός

Η Χάρις ξεκίνησε την καταληκτική της δήλωση λέγοντας ότι αυτή και ο Τραμπ έχουν δύο «πολύ διαφορετικά» οράματα για την Αμερική.

Επανέλαβε μία ατάκα, που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να δείξει ότι η ίδια σε αντίθεση με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων εστιάζει στο μέλλον.

«Δεν θα πάμε πίσω», διεμήνυσε. «Μπορούμε να χαράξουμε έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα