Βίντεο από την υπόγεια σήραγγα που εκτελέστηκαν οι 6 όμηροι έδωσε ο ισραηλινός στρατός

Τα πλάνα δόθηκαν αρχικά στις οικογένειες των έξι ομήρων που εκτελέστηκαν από τη Χαμάς

Όπως μεταδίδει το Associated Press ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από μια σήραγγα στη Γάζα, όπου υποστηρίζει ότι κρατούνταν οι έξι όμηροι που σκοτώθηκαν πρόσφατα από τη Χαμάς.
Πρόκειται για ένα τούνελ βάθους 20 μέτρων και εκτεινόταν σε μήκος περίπου 120 μέτρων.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι τα πλάνα από τη σήραγγα της Γάζας παρουσιάστηκαν στις οικογένειες των ομήρων προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ επώδυνο για εκείνες να αντικρίσουν το πώς έζησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτές τις συνθήκες».

Τρεις από τους έξι ομήρους, συμπεριλαμβανομένου του Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, φέρεται ότι είχε προγραμματιστεί να απελευθερωθούν στην πρώτη φάση μιας πρότασης κατάπαυσης του πυρός που συζητείτο τον Ιούλιο προτού καταλήξει σε ναυάγιο.

Το γεγονός πυροδότησε περαιτέρω την οργή στο Ισραήλ όταν οι έξι όμηροι τελικά εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Η συγκεκριμένη σήραγγα ήταν χαμηλή και στενή, με την υγρασία να δυσκολεύουν ακόμη την αναπνοή, είπε ο Χαγκάρι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι οι όμηροι και «τουλάχιστον δύο τρομοκράτες» βρίσκονταν εκεί για αρεκτές ημέρες.

Οι στρατιώτες βρήκαν έναν σάκο που περιείχε μπουκάλια με ούρα και ένας κουβάς ως αυτοσχέδια τουαλέτα, είπε.

Βρέθηκαν επίσης στρώματα, ρούχα, γεμιστήρες για τουφέκια εφόδου και οβίδες, καθώς και κάποια τρόφιμα, κυρίως ενεργειακές μπάρες.

Βρέθηκε επίσης μία σκακιέρα…

Υπήρχαν κηλίδες αίματος στο πάτωμα, σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχοχοπείπε.

Ο Χάγκαρι είπε ότι ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από ένα συγκρότημα τούνελ την Παρασκευή κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν οι όμηροι και ότι υπάρχει «πιθανότητα» τα δύο άτομα να είναι εκείνα που σκότωσαν τους ομήρους.

Για τη διακρίβωση αυτού του ισχυρισμού διενεργούνται εξετάσεις DNA , πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα