Δημοσκόπηση της Interview για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δίνει πρώτο τον Δούκα

Προβάδισμα δίνει στον Χάρη Δούκα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Political. Στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, στις 6 Οκτωβρίου, μπροστά είναι ο δήμαρχος Αθηναίων με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μπροστά ο Δούκας – 6,5 μονάδες πίσω ο Ανδρουλάκης
Στη δημοσκόπηση για τον β’ γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να χάνει και από τον Χάρη Δούκα και από τον Παύλο Γερουλάνο, αλλά να κερδίζει την Άννα Διαμαντοπούλο

Η έρευνα αφορά και στον δεύτερο γύρο, από τα αποτελέσματα της οποίας προκύπτουν τρία σενάρια. Σύμφωνα με αυτά, ο νυν πρόεδρος του κόμματος φαίνεται να χάνει τόσο από τον Χάρη Δούκα, όσο και από τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ στην τρίτη περίπτωση που στις 13 Οκτωβρίου θα έχει αντίπαλο την Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται να κερδίζει και να επανεκλέγεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
27,6% ο Δούκας, 21,1% ο Ανδρουλάκης

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου και στο ερώτημα «Σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εκλογή προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;», τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Χάρης Δούκας: 27,6%
Νίκος Ανδρουλάκης: 21,1%
Άννα Διαμαντοπούλου: 18,6%
Παύλος Γερουλάνος: 16,5%
Μιχάλης Κατρίνης: 11%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,2%
Γιάννης Κανελλάκης: 1% (δεν θα είναι τελικά υποψήφιος)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα: 2%

Τα 3 σενάρια για τον δεύτερο γύρο

Στο ερώτημα «Στην περίπτωση δεύτερου γύρου, μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με ποσοστό 44,4%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω, στο 33,5%, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως 13,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

2ο σενάριο: Μάχη Ανδρουλάκη – Γερουλάνου:
Και σε αυτό το σενάριο, η έρευνα της Interview δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος χάνει και από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος πιάνει το αρκετά μεγάλο ποσοστό του 45,2% αφήνοντας πίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 28,6%, με τους αναποφάσιστους στο 12,9%.

3ο σενάριο: Μάχη Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου:

Στο σενάριο που η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να την κερδίζει. Στο ερώτημα “Μεταξύ Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;”, οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 41,9% έναντι 26,3% στην Άννα Διαμαντοπούλου και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 12,8%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα