Ομόφωνη η άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα

Η κα Ακρίτα στην Ολομέλεια ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή ώστε να απαντηθεί πως το γραφείο του πρωθυπουργού αν απάντησε για λογαριασμό μιας ιδιώτη, που είναι η κα Γκραμπόφσκι: «Η κα Γκαμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει αν είναι ιδιώτης ή αν είναι πολιτικό πρόσωπο. Αν είναι ιδιώτης, τότε την ανακοίνωση ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον μου οφείλει να την κάνει ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, ενώ την έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού για μία ιδιώτη. Πώς γίνεται αυτό;”

Η βουλευτής καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ενώ είχε δηλώσει ότι θα παραστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας, τελικά έστειλε τον κ. Βορίδη. Αυτό που έκανε με την ανάρτησή της, ισχυρίστηκε, ήταν να καταδείξει πως κάποτε πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια του «πόθεν» κι όχι μόνο του «έσχες».

Στην κα Ακρίτα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος την κατηγόρησε για υποκρισία λέγοντας: «Είναι υποκρισία να προσπαθεί να έχει δήθεν πολιτικό όφελος, κάνοντας επίθεση στη σύζυγο του πρωθυπουργού, διότι ως πολιτικοί, κι αυτό θα πει πολιτική αντιπαράθεση, μπορούμε να αλληλοσυγκρουόμαστε χωρίς όμως να εμπλέκουμε τις οικογένειες». Επισήμανε δε πως στη διαδικασία της άρσης ασυλίας το δικαίωμα του βουλευτή να εκφράζει την άποψή του είναι σαφές, σε καμία περίπτωση όμως το ίδιο το Σύνταγμα δεν προστατεύει τη συκοφαντική δυσφήμιση. «Προφανέστατα και η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δικαίωμα να ασκήσει έννομα μέσα, όταν προσβάλλεται και προφανέστατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν κρίνει ότι μπορεί να είναι ή να μην είναι μάρτυρας είναι αναφαίρετο δικαίωμά του» τόνισε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Συνεπώς ας μείνει η πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο. Θα κληθεί προφανώς από τον φυσικό της δικαστή η κυρία Ακρίτα για πράγματα, τα οποία έχουν ήδη αποφανθεί τα όργανα. Δικαίωμά της να πει κάτι, δικαίωμα όμως κι αυτού που θίγεται να πάει στα δικαστήρια. Ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες στο Κοινοβούλιο, που δεν είναι δικαστήριο, για να έχουμε πολιτικό όφελος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα