Μητσοτάκης μετά τη ΔΕΘ: Θέλει υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και άμεσα αποτελέσματα

Με στόχο να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα, στο οποίο συνέβαλαν κυρίως η παραλυτική ακρίβεια, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η αναποτελεσματικότητα επιμέρους υπουργείων,ο πρωθυπουργός επιμένει στον αυστηρό έλεγχο της δράσης των υπουργών του, στη συνέπεια του κυβερνητικού έργου μα πάνω απ' όλα στην αποτελεσματικότητα του

Ο κ. Μητσοτάκης στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης εστίασε στη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και στις στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα μετατρέψουν τις δεσμεύσεις σε πράξεις και θα αποδείξουν πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί να είναι απολεσματική σε όλα τα πεδία και να αλλάξει τα σημερινά δεδομένα.

Φιλοδοξία του πρωθυπουργού είναι, σε βάθος χρόνου και με ορόσημο το 2027, σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, να αποδώσει το κυβερνητική σχήμα και η εφαρμοζόμενη πολιτική και αυτό να γίνει αντιληπτό από την πλειονότητα των Ελλήνων κυρίως μέσω της βελτιωμένης καθημερινότητάς τους.

Από εκεί και πέρα, θέλησε στις προτεραιότητές του να προβάλει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στο θέμα της στεγαστικής κρίσης.

Όμως, ο πολιτικός χρόνος κυλά γρήγορα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη. Γι’ αυτό θα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα οι παρεμβάσεις στην Υγεία, στη βελτίωση των σχολικών υποδομών και βέβαια η αντιμετώπιση της ακρίβειας, που παραμένει το κυρίαρχο πρόβλημα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε την επανασύνδεση με τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του εκλογικού σώματος που έδωσε τις θριαμβευτικές νίκες του 2019 και του 2023.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι μεγάλο μέρος αυτών των ψηφοφόρων αποστασιοποιήθηκαν από τη ΝΔ, χωρίς όμως να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο κόμμα. Και εξαρτάται από το κυβερνών κόμμα να τους προσεγγίσει ξανά.

«Μικρές και μεγάλες επαναστάσεις του αυτονόητου»

Οι αναφορές στην «Ελλάδα που ξυπνά νωρίς» και στις «μικρές και μεγάλες επαναστάσεις του αυτονόητου» στοχεύουν ακριβώς σε αυτό το ακροατήριο.

Απευθύνθηκε και σε ειδικά κοινά όπως οι ένστολοι, οι γιατροί και οι αγρότες με τα μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων τους, ενώ με τις μικρές βελτιώσεις στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών έδωσε ένα μήνυμα ότι αντιλαμβάνεται τις ενστάσεις τους, χωρίς να ανατρέπει τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους.

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα είναι παρών σε αυτή την προσπάθεια και δεν έχει σκοπό να βγει «στη σύνταξη» πριν το τέλος της τετραετίας, όταν θα αξιολογηθεί από τους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να επισημάνει την απουσία εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, λόγω της περιδίνησης στην οποία βρίσκεται ο άλλος πόλος του πολιτικού φάσματος, προβάλλοντας τη ΝΔ και την κυβέρνησή του ως τη μόνη πηγή σταθερότητας που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή πορεία της χώρας.

Αυτό δίνει στον ίδιο και στην κυβέρνησή του την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι κινήσεις που θα κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα και η ταχύτητα με την οποία θα εκδηλωθούν θα καθορίσουν και το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει δημοσκοπικά η ΝΔ, ώστε να διαλυθούν οι αμφιβολίες τη δυνατότητά της να κερδίσει μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, ή θα παρασυρθεί από τη ρευστότητα του πολιτικού συστήματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα, όμως θα πρέπει να κάνουν πράξη, όπως τονίζουν, το σύνθημα της ομιλίας του πρωθυπουργού «πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα