Γεωργιάδης από ΔΕΘ: Oι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα ικανοποιήσουν τον ιατρικό κόσμο

Από το περίπτερο το Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 88η ΔΕΘ που εγκαινίασε ο κος Γεωργιάδης δήλωνε αισιόδοξος, ότι, το βράδυ, αυτά που θα πει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα ικανοποιήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιατρικό κόσμο

Γεωργιάδης από ΔΕΘ: Oι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα ικανοποιήσουν τον ιατρικό κόσμο

Το περίπτερο το Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 88η ΔΕΘ εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία των υφυπουργών Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου και Μάριου Θεμιστοκλέους καθώς και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, στη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσε στον κ. Γεωργιάδη καθώς και στα άλλα μέλη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και στον πρόεδρο του ΠΙΣ μία κασετίνα με τις 5 σφραγίδες που χρησιμοποίησε ο Σύλλογος από τη δημιουργία του, το 1924, όπως και μία επετειακή για τα 100 χρόνια της λειτουργίας του.

Ο κ. Γεωργιάδης, στη σύντομη ομιλία του, αναφερόμενος στα αιτήματα που κατέθεσε με υπόμνημα ο ΙΣΘ στον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είπε: «Το υπουργείο Υγείας κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Πιστεύω ότι, σήμερα το βράδυ, αυτά που θα πει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα ικανοποιήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιατρικό κόσμο και την άλλη εβδομάδα ελπίζω να έχω συνάντηση πρώτα απ’ όλα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και με άλλους φορείς της Υγείας, για να συζητήσουμε και τα θεσμικά μέτρα που πρέπει να θεσμοθετήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα για να κάνουμε πιο ελκυστική την προσέλκυση γιατρών, ιδίως στα περιφερειακά νοσοκομεία. Ο στόχος μας είναι του χρόνου να έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα όσον αφορά τα κενά, απ’ ό,τι είχαμε τα τελευταία χρόνια».

«Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, όπως όλα τα Συστήματα Υγείας»
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη ότι το ΕΣΥ έχει προβλήματα, όπως όλα τα Συστήματα Υγείας, τα οποία είναι σωστό να αναδεικνύονται για να γίνεται το Σύστημα καλύτερο. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν είναι σωστό να απαξιώνεται στο σύνολό του το ΕΣΥ. Κάλεσε τον ιατρικό κόσμο να μπει ασπίδα στον ΕΣΥ και να το προστατέψει από μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσής του, που γίνεται για πολιτικούς σκοπούς.

«Το ΕΣΥ παραμένει ένα λειτουργικό Σύστημα, κάθε μέρα εσείς οι γιατροί και οι νοσηλευτές σώζετε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Τα νοσοκομεία μας λειτουργούν με τα προβλήματά τους. Ο κόσμος βρίσκει την υγεία του και πρέπει να εμπιστεύεται το ΕΣΥ. Και σε αυτή την προσπάθεια συνολικής απαξιώσεως του ΕΣΥ, για την επίτευξη πολιτικών σκοπών, η ασπίδα του συστήματος δεν μπορεί να είναι ο υπουργός μόνος του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, στη διάρκεια των εγκαινίων επισήμανε ότι φέτος ο Σύλλογος γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας του και ότι σήμερα αριθμεί περισσότερα από 9.000 μέλη, αποτελώντας τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της πόλης καθώς και τον επίσημο σύμβουλο της πολιτείας για θέματα δημόσιας υγείας. «Στο πλαίσιο αυτής της αρμοδιότητας έχουμε καταθέσει το υπόμνημά μας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας», πρόσθεσε ο κ. Νίτσας.

Παράλληλα ανέφερε ότι στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ ο ΙΣΘ επικεντρώνει τις δράσεις του στην ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση των γυναικών και των ανηλίκων, που είναι προβλήματα τα οποία παίρνουν τεράστιες διαστάσεις τα τελευτά χρόνια. Σημείωσε επίσης ότι σε συνεργασία με την οργάνωση Kids Save Lives, ο ΙΣΘ διοργανώνει δράση εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων επισκεπτών της ΔΕΘ στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα