Χρηματιστήριο: Η διόρθωση στη Cenergy και το «περίμενε» στον ΑΔΜΗΕ

Κινήσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου με διορθώσεις και αναμονή κερδών

Διόρθωση 5%: Μια εύλογη διόρθωση κατά τουλάχιστον 5% εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Cenergy, η οποία δείχνει να «χωνεύει» τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 10 ευρώ. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι θα ακολουθήσει εκτός απροόπτου και η ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ, η οποία είναι σαφές ότι θα προκαλέσει σημαντική μεταβλητότητα στην τιμή της εισηγμένης.

Προμέρισμα: Ενόσω όλη η αγορά περιμένει τις οριστικές αποφάσεις για την ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης – Κύπρου, οι μέτοχοι του ΑΔΜΗΕ καλούνται να πάνε… ταμείο, καθώς από τη Δευτέρα η μετοχή της εισηγμένης θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα του 2024, ύψους 0,058 ευρώ. Οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να εισπράττουν την πρόωρη επιβράβευση από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Αποτελέσματα: Την Τετάρτη θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου η διοίκηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία την ακριβώς επόμενη ημέρα, στις 3.00 το μεσημέρι, θα ενημερώσει αναλυτές και επενδυτές μέσω τηλεδιάσκεψης. Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 14,6 εκατ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα EBITDA να μειώνονται κατά 30% και να περιορίζονται στα 48 εκατ. ευρώ.

Επιβράβευση: Την απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου, ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε η διοίκηση της Unibios. Οι μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα είσπραξης έως την Τετάρτη, καθώς από την Πέμπτη η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Ας σημειωθεί ότι το ποσό του 0,02 ευρώ είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με την περσινή επιβράβευση του 0,012 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Η Ναυτεμπορική

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα