Έσπασε τα κοντέρ στα εργομετρικά: Ο Γουίλιαν δεν είναι Μαρσέλο και Χάμες

Ο Μεντιλίμπαρ είπε ναι στον 36χρονο γιατί στον αγωνιστικό χώρο είναι… 20άρης με τεράστια εμπειρία και ικανότητα να σμπαραλιάσει τις αντίπαλες άμυνες και να αξιοποιήσει τον Ελ Κααμπί

Του Νίκου Συνοδινού

Ποιος Ποντένσε; Ο Γουίλιαν. Ο διεθνής Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να τον… απογειώσει. Το μεγάλο όνομά του θα συνδυαστεί από ανάλογη προσφορά; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Υπάρχουν κάποιοι που στέκονται στην ηλικία του Γουίλιαν.

Ο Βραζιλιάνος είναι πλέον 36 χρονών. Ο Μαρσέλο και ο Χάμες, τα δυο τελευταία μεγάλα ονόματα που ήρθαν στον Ολυμπιακό και δεν πρόσφεραν, δεν ήταν παίκτες ανάλογης ηλικίας. Ήταν μικρότεροι. Ήρθαν με τυμπανοκρουσίες στον Πειραιά και πρόσφεραν ελάχιστα. Ως εκ τούτου η ηλικία δεν είναι το βασικό κριτήριο.

Ο Γουίλιαν δηλώνει πως θα παίζει μέχρι τα… 40. Το λέει η καρδιά του, αλλά και η φυσική του κατάσταση. Γιατί μέχρι την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη την Premier League κι έκανε πράγματα και θαύματα. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Φούλαμ πραγματοποίησε 67 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε δέκα γκολ και μοίρασε επτά ασίστ.

Το αν θα τα καταφέρει ο Γουίλιαν εξαρτάται από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πρέπει να του δώσει χρόνο να προετοιμαστεί, καθώς ο χρόνος που αποκτήθηκε δεν ήταν ο καταλληλότερος δυνατός. Ο παίκτης έχασε την προετοιμασία και πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και αυτό θα το κάνει σύντομα. Γιατί ο Γουίλιαν δεν είναι Μαρσέλο. Είναι άριστος επαγγελματίας και προσέχει το κορμί του και τις αντοχές του. Δεν πρόκειται να εμφανιστεί ούτε τώρα, ούτε αύριο με… κοιλίτσα. Τα εργομετρικά του ήταν απίθανα καλά. Για έναν παίκτη 36 ετών, που δεν έκανε προετοιμασία ο Γουίλιαν έσπασε τα… κοντέρ, δείχνοντας πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως δεν έκανε από… τύχη την τεράστια καριέρα του. Πολύ δουλεμένος παρουσιάστηκε ο Βραζιλιάνος, δεν θα χρειαστεί χρόνο για να βρεθεί στο 100%.

Ο Μεντιλίμπαρ για να εισηγηθεί την απόκτησή του κάτι παραπάνω ξέρει. Πήρε τις πληροφορίες που ήθελε για… όλα. Γιατί η αξία του 70 φορές διεθνή με την Εθνική Βραζιλίας ποδοσφαιριστή είναι γνωστή. Ο Γουίλιαν είναι μοναδικός στο να κινείται στις παρυφές της μεγάλης περιοχής και να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του. Με την εξαιρετική του ντρίπλα, μπορεί να αλλάζει άμεσα κατευθύνσεις και να τραβάει κόσμο πάνω του.

Διαθέτει κι άλλα χαρακτηριστικά, όπως οι μικρές μπαλιές για αλλαγή παιχνιδιού σε κοντινή απόσταση και φυσικά η διορατικότητα του, όταν έχει την μπάλα στα πόδια, για να ψάξει την καλύτερη πάση για τον συμπαίκτη του, είναι μοναδική. Ο Βάσκος προπονητής βρήκε τον παίκτη που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τον Ελ Κααμπί. Αυτόν που με την τεράστια εμπειρία του θα μπορέσει ν’ αλλάξει ένα ματς όταν στραβώσει και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε ντέρμπι και αναμετρήσεις υψηλού κύρους κόντρα σε κορυφαίους αμυντικούς.

Σύμφωνα με το Athletic, προκειμένου να πείσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Γουίλιαν να ντυθεί στα ερυθρόλευκα του πρόσφερε συμβόλαιο με 100.000 λίρες την εβδομάδα. Δηλαδή περίπου 118.000 ευρώ.

Κάθε μήνα παρουσίας του στον Ολυμπιακό ο Γουίλιαν, θα βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό 400.000 λίρες, δηλαδή 475.000 ευρώ. Το πλεονέκτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πως ο παίκτης ήρθε στο λιμάνι ως ελεύθερος και δεν υπήρχε το βάρος να πληρωθεί η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον έβδομο σταθμό στην καριέρα του Γουίλιαν, ο οποίος έχει αγωνιστεί και σε Κορίνθιανς, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ανζί Μαχατσκάλα, Τσέλσι, Άρσεναλ και Φούλαμ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα