Γαλλία: Αποκαλύψεις φρίκης στη δίκη του Πελικότ

Ο Ντομινίκ Πελικό, που νάρκωνε τη γυναίκα του Ζιζέλ και οργάνωνε βιασμούς από αγνώστους που έβρισκε στο διαδίκτυο, φαίνεται να φωτογράφιζε γυμνή και την κόρη του - «Αγαπούσα τον πατέρα μου, αγαπούσα την εικόνα του ανθρώπου που νόμιζα ότι γνώριζα, αγαπούσα την εικόνα αυτού του υγιούς, στοργικού, διακριτικού ανθρώπου», κατέθεσε η Καρολίν

Συγκλονιστικά όσα ακούγονται στη δίκη του Ντομινίκ Πελικό και πάνω απ’ όλα η αποκάλυψη ότι ένας από τους βιαστές ήταν θετικός στον ιό HIV και φέρεται να είχε κακοποιήσει τη 71χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό περισσότερες από έξι φορές και το γεγονός πως νάρκωνε και την κόρη του την οποία και φωτογράφιζε γυμνή.

Η Καρολίν Ντάριαν την ημέρα που μητέρα της ανακάλυψε ότι είχε ναρκωθεί και βιαστεί από τον σύζυγό της: «Για μένα, υπήρχε ένα πριν και μετά τις 2 Νοεμβρίου 2020, ακριβώς στις 8.25 μ.μ., η ζωή μου κυριολεκτικά γύρισε ανάποδα», είπε η Καρολίν Νταριάν, ανασαίνοντας βαριά, σύμφωνα με bfmtv.com. Μάλιστα η ίδια είχε γράψει το βιβλίο «And I Stopped Calling You Daddy», στο οποίο  ισχυρίζεται ότι η πατέρας της ενθάρρυνε τους άνδρες να μην χρησιμοποιούν προστασία στη διάρκεια των βιασμών.

Η Ζιζέλ Πελικό, στην κατάθεσή της, αφηγήθηκε ότι βίωσε απώλεια μνήμης δύο φορές το 2011 και το 2013, γεγονός που την έκανε να φοβάται ότι είχε Αλτσχάιμερ. Μια φορά αστειευόμενη ρώτησε τον Ντομινίκ αν την νάρκωνε, στην οποία εκείνος φέρεται να «ξέσπασε σε κλάματα» και να απάντησε: «Πιστεύεις πραγματικά ότι θα μπορούσα να το κάνω αυτό;».

Ο Ντομινίκ μάλιστα συνόδευσε τη Ζιζέλ Πελικό σε μια επίσκεψη σε γιατρό σχετικά με τις ανησυχίες της για το Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, ο γιατρός πρότεινε ότι μπορεί να είχε πάθει «εγκεφαλική κρίση» και όχι Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την Daily Guardian, η οποία επικαλείται την Sun, η Ζιζέλ Πελικό μοιράστηκε με το δικαστήριο μια συγκλονιστική δήλωση: «Η ζωή μου βρισκόταν σε κίνδυνο, αλλά ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν σταμάτησε κανείς. Είμαι τυχερή που δεν κόλλησα. Αλλά ούτε μια φορά ο κ. Πελικότ δεν είπε στον εαυτό του: ‘Το παράκανα’. Δεν έδειξε κανέναν οίκτο, κανέναν απολύτως οίκτο», είπε η Ζιζέλ Πελικό.

Η νάρκωση και η φωτογράφιση της Καρολίν

Η Καρολίν Ντάριαν αντιμετώπισε μια δεύτερη δοκιμασία όταν ένας αστυνομικός την κάλεσε, αναφέροντας πως υπήρχαν «δύο φωτογραφίες» της.

Στις φωτογραφίες που της έδειξαν, υπήρχε μια γυναίκα που φαινόταν να κοιμάται, ξαπλωμένη στο πλάι με το φως αναμμένο. «Φαίνονται οι γλουτοί της» περιγράφει με μεγάλο πόνο.

Στη δεύτερη φωτογραφία, η γυναίκα είναι στην ίδια θέση, φορώντας το ίδιο εσώρουχο, με την ίδια σκηνοθεσία.

Η Καρολίν λέει ότι δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της, αλλά ο αστυνομικός της έδειξε ένα σημάδι. Μια καφέ κηλίδα στα οπίσθιά της, ακριβώς όπως η δική της.

«Εκεί ανακάλυψα τον εαυτό μου και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος που ήταν ο πατέρας μου, στον οποίο είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, που πίστευα ότι είχε ακεραιότητα, που σεβόταν την κόρη του, που ήταν περήφανος γι’ αυτήν, που την ενθάρρυνε πάντα, ανακάλυψα ότι στην πραγματικότητα ο πατέρας μου με είχε φωτογραφίσει χωρίς να το ξέρω, γυμνή».

Η γυναίκα μίλησε για τη «βαθιά πεποίθησή της ότι δεν ήμουν εγώ που κοιμόμουν σε αυτές τις φωτογραφίες, αλλά εγώ ναρκωμένη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα