Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από την Τζενίν στη Δυτική Όχθη

Έπειτα από δέκα μέρες βίαιων επιθέσεων στη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τον καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται εκεί, οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν σήμερα, αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και σοβαρές ζημιές στις υποδομές της πόλης

Μετά από 10ήμερο επιθέσεων στη Τζενίν αποχώρησαν σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις

Είκοσι ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη και τον καταυλισμό, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Σε ανάρτησή του στο Facebook το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Ισραήλ ότι μεταφέρει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τη βίαιη καταστροφή και την ερήμωση που έχει προκαλέσει στη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενο την κατάσταση στις πόλεις Τζενίν και Τουλκάρεμ, όπως και στους καταυλισμούς προσφύγων που βρίσκονται εκεί.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι Ισραηλινοί στρατιώτες αποχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας από την πόλη, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε στις 28 Αυγούστου «αντιτρομοκρατική» στρατιωτική επιχείρηση σε διάφορες παλαιστινιακές πόλεις και κοινότητες στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανάμεσά τους και η Τζενίν.

«Εδώ και μιάμιση εβδομάδα (ο στρατός, η Σιν Μπετ – η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας—και οι συνοριοφύλακες) διεξάγουν επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας στην περιοχή της Τζενίν», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο τέλος της επιχείρησής του που είχε ονομαστεί «καταυλισμοί του καλοκαιριού».

«Μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί 14 τρομοκράτες, ενώ έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 30 ύποπτοι» στη Τζενίν, πρόσθεσε ο στρατός, διευκρινίζοντας ότι «στην περιοχή εξαπολύθηκαν τέσσερα αεροπορικά πλήγματα».

«Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ συνεχίζουν να ενεργούν για να πετύχουν τους στόχους αυτής της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», κατέληξε χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, συνολικά 36 Παλαιστίνιοι ηλικίας 13 με 82 ετών σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης από τις 28 Αυγούστου. Ο στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε τον θάνατο ενός μέλος του ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα μάχης στη Τζενίν, στις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα