Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα έχει….900

Ο μύθος της Πορτογαλίας έβαλε το δεύτερο γκολ στη νίκη 2-1 επί της Κροατίας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία φτάνοντας τα 900 γκολ καριέρας στη νίκη της Πορτογαλίας επί της Κροατίας (2-1) για το Nations League.

«Σημαίνει πολλά για μένα αυτό το ρεκόρ. Ήθελα να φτάσω καιρό τα 900 γκολ και ήξερα πως θα τα καταφέρω. Παίξαμε πολύ καλά και κερδίσαμε δίκαια. Είναι ένα μοναδικό ορόσημο στην καριέρα μου και μόνο εγώ γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα για να φτάσεις σε τόσα γκολ», τόνισε ο 39χρονος σούπερ σταρ.

Όσο για το αν του λείπει κάτι από την καριέρα του με το εθνόσημο; «Η κατάκτηση του Euro είναι το ίδιο με το Μουντιάλ. Έχω ήδη πάρει δύο τίτλους με την Πορτογαλία (Euro 2016, Nations League 2019), κάτι που ήθελα πολύ. Όμως δεν είναι αυτό το κίνητρό μου, ούτε τα ρεκόρ. Παίζω και ακόμη βρίσκω κίνητρο στο ότι απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και σε αυτή την ηλικία. Τα ρεκόρ έρχονται από μόνα τους, φυσικά. Δεν σπάω εγώ τα ρεκόρ, αυτά με… κυνηγούν», δήλωσε.

Η Πορτογαλία άφησε πίσω την παρουσία της στο Euro 2024, ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Νταλότ έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στους Ίβηρες. Αφού αξιοποίησε την μπαλιά του Μπ. Φερνάντες και με εκτελώντας τον Λιβάκοβιτς στην κλειστή του γωνία, άνοιξε το σκορ. Στο 34’ ήρθε η σειρά του Κριστιάνο. Άλλωστε ήταν αναμενόμενο ότι αυτή θα ήταν η βραδιά του. Εκμεταλλευόμενος την ωραία σέντρα του Μέντες από τα αριστερά πλάσαρε από κοντά τον γκολκίπερ της Φενέρμπαχτσε και έφτασε τα 900 γκολ στην καριέρα του.

Τρομερή ματσάρα έγινε στο Σκωτία-Πολωνία, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν 3-2. Στο πρώτο μέρος ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 2-0. Διότι άνοιξαν και έκλεισαν εξαιρετικά το ημίχρονο, με τον Σεμπαστιάν Σιμάνσκι να βρίσκει δίχτυα στο 8’ και τον Λεβαντόφσκι στο 44ο λεπτό.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων ξεκίνησε με το «καλημέρα» στο β’ μέρος, με τον Γκίλμουρ να μειώνει στο 46’, ενώ ισοφάρισε ο ΜακΤόμινεϊ στο 76ο λεπτό. Η τελευταία κουβέντα άνηκε στην Πολωνία, με τον Ζαλέφσκι να σημειώνει «χρυσό» γκολ στο 97’ με εκτέλεση πέναλτι.

 

LEAGUE A

1ος όμιλος

Πορτογαλία-Κροατία 2-1

 

Σκωτία-Πολωνία 2-3

Επόμενη (2η) αγωνιστική (8/9)

Κροατία-Πολωνία (21:45)

Πορτογαλία-Σκωτία (21:45)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Πολωνία 3 (3-2)

Πορτογαλία 3 (2-1)

Σκωτία 0 (2-3)

Κροατία 0 (1-2)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα