Αβάντα για την εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2025

Sports Παρασκήνια

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ του 2025 θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες με την εθνική μας ομάδα που έχει πάρει τα πάνω της να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Οι αγώνες στην φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο, την Φινλανδία, την Πολωνία και την Λετονία ενώ η φάση νοκ-άουτ θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα.

Το πρώτο τζάμπολ στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου, με τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες των αγώνων να είναι στις 30 και 31 Αυγούστου και 2 και 4 Σεπτεμβρίου 2025.

Οι δύο από τις έξι εθνικές ομάδες που θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στο FIBA EuroBasket 2025 από τη Λεμεσό, είναι ήδη γνωστές και είναι η Εθνική Κύπρου, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της σε Ευρωμπάσκετ, ως μία εκ των χωρών που φιλοξενεί την διοργάνωση, και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1987 και του 2005, Ελλάδα, η οποία ως «συνεργαζόμενη ομοσπονδία» βάση του δικαιώματος πρόσκλησης που δίνεται στην διοργανώτρια χώρα, θα κληρωθεί αυτόματα στον Γ΄ όμιλο.

Στη Λεμεσό αναμένονται να αγωνιστούν με τη «γαλανόλευκη», μεταξύ άλλων, ο δύο φορές MVP του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο NBAer Θανάσης Αντετοκούνμπο και οι αστέρες της Euroleague Κώστας Σλούκας, Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου και άλλοι.

Οι υπόλοιπες τέσσερις Εθνικές που θα αγωνιστούν στην Κύπρο, θα γίνουν γνωστές τον Μάρτιο του 2025, μετά την κλήρωση των τεσσάρων ομίλων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα