Εκλογές για νέο πρόεδρο ζητούν ο Πολάκης και οι «87» – Κασσελάκης: «Μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει το κόμμα και τον κόσμο μας

Πολάκης, Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλος ζήτησαν εκλογές για νέα ηγεσία, με τη Νοτοπούλου να μιλά για πλήρη διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Παύλος Πολάκης επέμεινε στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγηθεί το κόμμα με πρωτοβουλία του σε εκλογές, γιατί «μία πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα».

Στη ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει ο ίδιος την απόφαση να πάει σε εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο και πως δεν χρειάζονται νέες εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας, χωρίς να αναφερθεί στο θέμα των εσοκομματικών εκλογών, ζήτησε από τους βουλευτές να δεσμευτούν ότι δεν θα φύγουν από την ΚΟ: «Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας. Επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (Πολιτική Γραμματεία) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για πρόβλημα «που δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε», ενώ η Όλγα Γεροβασίλη έδειξε πως είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος. Αν γίνουν εκλογές και κερδίσει ο Κασσελάκης, είπε, δεν γνωρίζω αν θα έχω θέση στο νέο κόμμα.

Οι εμπλοκές για τις αλλαγές στο καταστατικό -Πότε θα συζητηθεί το νέο όνομα

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως έχει ξεκινήσει σπριντ προκειμένου να προλάβουν να ετοιμαστεί και να σταλεί στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου το νέο καταστατικό όπως το εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σημειώνεται, όμως, ότι οι αλλαγές που πρότεινε έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να μπει κόφτης στις θητείες των βουλευτών προκάλεσε πολλές ενστάσεις και αντιδράσεις. Ακόμα και κορυφαία στελέχη που στηρίζουν από την πρώτη ημέρα τον νέο πρόεδρο επηρεάζονται άμεσα από αυτή την αλλαγή, καθώς θα πρέπει να βρουν περιφέρεια στην οποία θα πρέπει να κατέβουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στο τραπέζι, βέβαια, βρίσκεται και η πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως μετά από πρόταση του Πάνου Ρήγα το ζήτημα του νέου ονόματος που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης θα συζητηθεί τελευταίο, αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση και για τα 50 άρθρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα