Τα γρήγορα αποτελέσματα αποζητά ο πρωθυπουργός – Tο πλαίσιο των δράσεων θα δώσει στη ΔΕΘ

Με στόχο, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, τη βελτίωση των δεικτών και της καθημερινότητας των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα αναφερθεί στα επιμέρους μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από τα υπουργεία και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τα υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατόν

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία καλούνται να υλοποιήσουν τα υπουργεία, ώστε οι Έλληνες πολίτες να πειστούν πως η κυβέρνηση παραμένει συνεπής και αποτελεσματική. Με δεδομένο δε πως ο χρόνος κυλάει γρήγορα, το πρωθυπουργικό επιτελείο θα εστιάσει στον έλεγχο των δράσεων των υπουργείων.

Μεταρρυθμίσεις

Στον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας της η κυβέρνηση επέμεινε με ένταση στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων, χωρίς μάλιστα να υποχωρήσει σε αυτές που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμα και στην κομματική της βάση, όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα να «χαθούν από τη φασαρία» παρεμβάσεις που έγιναν και αφορούσαν την καθημερινότητα, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη. Με την ακρίβεια, το στεγαστικό πρόβλημα, την υγεία και την ασφάλεια να ταλαιπωρούν τους περισσότερους πολίτες, ορισμένοι εκτιμούν ότι η επιμονή στις μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν άμεσα αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς κούρασε. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα υποχωρήσει ή θα ανακόψει αυτή την πορεία, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές. Όμως, αναγνωρίζουν πως χρειάζεται μια αλλαγή του μείγματος που θα συνοδεύεται από πρακτικά αποτελέσματα. Ειδικά στα εισοδήματα και στην ποιότητα ζωής.

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια τριετία μέχρι τις εκλογές του 2027, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει χρόνος για χάσιμο. «Αν δεν αντιστρέψουμε άμεσα το κλίμα, μετά θα τρέχουμε πίσω από τα προβλήματα και ίσως να είναι πολύ αργά», σημειώνουν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη.

Η έρευνα της MRB

Τα ευρήματα από την έρευνα της MRB είναι δηλωτικά της δυσκολίας. Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατάσταση στη χώρα, αφού στην ερώτηση «πώς πάνε τα πράγματα στη χώρα» το 63,3% απαντά «αρκετά/πολύ άσχημα», το 25,6% «ούτε καλά ούτε άσχημα», και μόλις το 10% «πολύ καλά». Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει βγει μπροστά ο ίδιος τις τελευταίες εβδομάδες για να αναδείξει το έργο που έχει γίνει, με επισκέψεις από το αμαξοστάσιο των αστικών λεωφορείων μέχρι τη Θεσσαλία και χθες σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, μαζί με την υπουργό Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, όπου μίλησε για την αύξηση των vouchers και τη στήριξη στην οικογένεια και στις εργαζόμενες μητέρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα