Το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2» έρχεται τον Σεπτέμβριο με περισσότερες συσκευές

Περισσότερες και πιο σύγχρονες συσκευές θα περιέχει το νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» στον δεύτερο κύκλο που θα «τρέξει» αυτό το Φθινόπωρο

Ξεκινά τον Σεπτέμβριο το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2»

Στο πρόγραμμα εκτός από τις ενεργοβόρες συσκευές (κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες), οι δικαιούχοι θα μπορούν φέτος να αλλάξουν επίσης κουζίνες και πλυντήρια με νέα μοντέλα που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Μάλιστα, στα σχέδια του υπουργείου Περιβάλοντος και Ενέργειας είναι να εντάξει και συσκευές σύγχρονης τεχνολογίας που επιτρέπουν την απομακρυσμένη διαχείριση και λειτουργία τους, καθώς θα επιτρέπει στους πολίτες να προγραμματίζουν καλύτερα το «πότε» θα λειτουργούν.

Μια τέτοια δυνατότητα άλλωστε είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας και την «ανακούφιση» του δικτύου, με τον πολίτη να μπορεί να θέσει σε λειτουργία την εκάστοτε συσκευή σε ώρες χαμηλής ενεργειακής επιβάρυνσης, ακόμα και αν δεν βρίσκεται στο σπίτι εκείνη την ώρα.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Οι αλλαγές του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα από τον πρωθυπουργό κατά της διάρκεια της ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο και να τεθούν σε εφαρμογή αυτό το Φθινόπωρο, με το άνοιγμα της πλατφόρμας στο gov.grγια τις νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιχορηγεί έως και 50% την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Αυτό σημαίνει πως είναι υποχρεωτική η παράδοση της παλιάς συσκευής για την αγορά της νέας.

Όπως και στον πρώτο κύκλο, η επιχορήγηση θα παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα