Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ -Μέτρα και στόχοι με ορίζοντα τριετίας -Εφαλτήριο για ανάσχεση του κλίματος

Η φετινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως, χαρακτηρίζεται οριακή, γιατί έρχεται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και αναζητά απαντήσεις απέναντι στο νέο κλίμα δυσαρέσκειας που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις.

Η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ καλείται να υπερβεί τις αστοχίες της και να αντιμετωπίσει προκλήσεις με πιο πειστικό τρόπο, ή να συνεχίσει την πορεία φθοράς που καταγράφεται από τα γκάλοπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τις τελευταίες παρεμβάσεις του για όσα θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ, θέλοντας από εκεί να σηματοδοτήσει την έναρξη της πολιτικής σεζόν. Φιλοδοξεί μάλιστα, η ομιλία του να αποτελέσει το εφαλτήριο ενός πολιτικού restart, ενός αγώνα αντοχής με τριετή ορίζοντα ως τις κάλπες του 2027.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις αντανακλούν την απογοήτευση των πολιτών και στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε παρεμβάσεις που έχουν άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη η συνεννόηση με τις Βρυξέλλες για ένα επιπρόσθετο ποσό 500 εκατομμυρίων ευρώ για δαπάνες, με βάση την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού, πάνω από τους  στόχους.

Μέτρα που θα αποτελούν αντίβαρο για τα νοικοκυριά στην ακρίβεια, θα ενισχύουν τους μισθούς και θα στηρίζουν τους πιο ευάλωτους. Συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώντας για το θέμα της ακρίβειας ότι «προφανώς, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε για αυτό και θα τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα»(Real fm). Όπως σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη «αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση συγκρίνεται με τα προβλήματα και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών» και ζητήματα που αφορούν την υγεία, τη στέγαση και τις οικογένειας θα βρίσκονται στην προμετωπίδα της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού.

Τέτοια μέτρα που εξετάζονται και μάλλον έχουν οριστικοποιηθεί είναι :  Οι ασφαλιστικές εισφορές, τα τροποποιημένα τεκμήρια και το AirBnB

Αναμένεται επίσης από τις Βρυξέλλες το οριστικό «πράσινο φως» για τη χρήση 1 δισ. κοινοτικών πόρων για το πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2» με την εκκίνηση του προγράμματος να προσδιορίζεται στις αρχές του 2025

Αυξήσεις στους γιατρούς του ΕΣΥ, ανακαινίζουν όλα τα παλαιά σχολικά κτήρια, εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, δύο μισθοί μπόνους στο δημόσιο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα