Τι… είδε ο Λανουά που δεν είδαν όλοι οι άλλοι;

Πράγματα και θαύματα από τον Γάλλο πρόεδρο της ΚΕΔ

Τέσσερις φάσεις σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Λανουά από την 3η αγωνιστική. Ο Γάλλος αναφέρθηκε στους αγώνες Άρης-Asteras Aktor 1-1, Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3 και Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2.

Για το ματς Αρης-Asteras Aktor 1-1 σχολίασε το ακυρωθέν γκολ του Ζαμόρα, τονίζοντας ότι με βάση τον κανονισμό πρέπει να ακυρώνεται ένα γκολ αν προηγείται χρήση χεριού. Διαιτητής ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Ευαγγέλου (Αθηνών). («Ένα τέρμα θα πρέπει να ακυρώνεται εάν ο επιτιθέμενος σκοράρει με το χέρι ή αμέσως μετά από επαφή της μπάλας έστω και ακούσια»).

Για το ματς Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3 είπε ότι δεν υπάρχει πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί επειδή βρίσκεται σε φυσιολογική θέση και η μπάλα βρίσκει πρώτα τον μηρό!!. Όμως, δεν σχολίασε τα άλλα δυο πέναλτι, ειδικά αυτό του Λαμέλα στον Λαμαράνα, όπως δεν σχολίασε και αν υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πρώτο γκολ του Κοϊτά. Διαιτητής ο Πολυχρόνης (Πιερίας) και VAR ο Ευαγγέλου (Αθηνών).

Για το ματς Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2 είπε ότι υπάρχει επιθετικό φάουλ του Μπάμπα και σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ζίφκοβιτς, ενώ ανέλυσε γιατί δεν μπορούσε να παρέμβει το VAR σε φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ πριν από το πέναλτι που καταλογίστηκε στον Ατρόμητο. Επίσης, δεν σχολίασε αν προηγείται επιθετικό φάουλ (του Μπάμπα) πριν το δεύτερο γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Διαιτητής ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου), VAR ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

«Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα, περιμένοντας την εξέλιξη της φάσης. Είχε καλή οπτική αλλά όντας σε καλή θέση αντιλήφθηκε ότι ένας επιτιθέμενος είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Το πιο σημαντικό όφελος για τους επιτιθέμενους σε αυτή την περίπτωση είναι ο διαιτητής να καθυστερήσει τον καταλογισμό της παράβασης και να τους δώσει τη δυνατότητα να σκοράρουν. Δεν μπορεί μετά ο διαιτητής να επιστρέψει στην αρχική πτώση και να καταλογίσει φάουλ αφού έχει εκδηλωθεί η επίθεση», σχολίασε ο Λανουά για τις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για φάουλ στον Σβαμπ πριν το πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα