Σε αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» το νέο όνομα που πρότεινε ο Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος, παρουσίασε μια σειρά από αλλαγές, μεταξύ αυτών και η αλλαγή του ονόματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που πρότεινε στη συνεδρίαση της επιτροπής κατασταστικού του κόμματος είναι το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς». Προς το παρόν δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα συμπεριλάβει στο όνομα το «Ριζοσπαστική», δηλαδή αν θα είναι ΣΥΡΙΖΑ ως «Σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέραν της αλλαγής του ονόματος του κόμματος, σχεδιάζει και μια σειρά από μεγάλες αλλαγές, μεταξύ των οποίων θα θέτει και σειρά από ασυμβίβαστα, όπως ότι οι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα, τρεις θητείες και μετά θα αλλάζει περιφέρεια ο υποψήφιος.

Πανίσχυρα μέλη
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης των μελών, τα οποία γίνονται πανίσχυρα.

Θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στα ψηφοδέλτια, όπως έγινε στις ευρωεκλογές. Επίσης, όποιος θέλει να είναι υποψήφιος στις εκλογές και είναι σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει 24 μήνες πριν να παραιτηθεί από αυτό.

Το ασυμβίβαστο
Σχετικά με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόβλεψη είναι να μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο. Αυτό θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει την σημερινή Κεντρική Επιτροπή, με τη συμμετοχή των βουλευτών και των ευρωβουλευτών να είναι εξ οφίτσιο. Επίσης, σημειώνεται πως το Εθνικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 151 μέλη.

Οι εξελίξεις με τον… ανένδοτο Πολάκη
Σημειώνεται ότι σήμερα ο ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με σχετική επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ανέφερα ότι ο κ. Πολάκης επανεντάσσεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από εισήγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης σχολιάζοντας την απόφαση του προέδρου επέμεινε στο εσωκομματικό μέτωπο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά» ενώ ακολούθως διαμήνυσε ότι δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχει κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης.

«Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν» τόνισε ο βουλευτής Χανίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα