ΥΠΕΞ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: “Αν υπήρχε ένταση με την Τουρκία θα υπαναχωρούσαμε»… (video)

Απίστευτη τοποθέτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ που ουσιαστικά «ενημερώνει» την τουρκική πλευρά «αν εμπλακούμε θα υποναχωρήσουμε»

Δεν είναι λίγοι, ακόμη κι εντός της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζουν ότι η επιλογή του Γιώργου Γεραπετρίτη για το κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών ήταν ατυχέστατη. Και το κύμα αυτό αυξήθηκε μετά την υπόκλιση στον Ερντογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2023.

Τότε ο κ. Ερντογάν, πριν συναντηθεί και συνυπογράψει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περίφημη Διακήρυξη Ειρήνης (η οποία έχει παραβιαστεί πολλάκις από την Τουρκία), επισκέφθηκε εθιμοτυπικά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κι εντός του Ελληνικού Προεδρικού Μεγάρου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε την δουλική υπόκλιση (ο ίδιος μίλησε για κίνηση σεβασμού) προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξοργίζοντας το σύνολο του ελληνικού λαού.

Επί ημερών Γεραπετρίτη ακούμε κάθε τρεις και λίγο αρλούμπες περί Διεθνούς Δικαίου και ελληνικού βέτο περί των εθνικών μας θεμάτων, τα οποία εκτός των Τούρκων και οι Σκοπιανοί, αλλά και οι Αλβανοί τα ακούν βερεσέ. Και κάνουν το παιχνίδι τους με τον κ. Γεραπετρίτη να κοιτά τα τρένα να περνούν.

Το χειρότερο όλων είναι ότι όποτε αποφασίζει να μιλήσει για τα εθνικά μας θέματα νιώθουμε μεγαλύτερη ανασφάλεια, καθώς λέει πολλά, αλλά επί της ουσίας δεν λέει απολύτως τίποτα. Ή κάποιες φορές προαναγγέλλει υπαναχωρήσεις. Όπως έγινε και στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για να μας ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε με τον Χακάν Φιντάν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου της Ε.Ε. για το Κυπριακό, όπου συναίνεσε να παραβρεθεί και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της Ε.Ε. και μάλιστα στον στενό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Για το θέμα της Κάσου, εκεί όπου ευθέως κι επί του πεδίου η Τουρκία προσπάθησε να ακυρώσει το κυριαρχικό μας δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα έξι στα12 μίλια ισχυρίστηκε ότι  «δεν προέκυψε κρίση και δεν υπήρξε οποιαδήποτε ένταση που θα προκαλούσε την κρίση αυτή», υπογραμμίζοντας ότι «ζητήματα κυριαρχίας δεν πρόκειται ποτέ να μπουν σε συζήτηση και τα κυριαρχική δικαιώματα θα τα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους».

Όμως εάν προσέξει κανείς το βίντεο των δηλώσεων έκανε λόγο για υποχώρηση για να μην φτάσουμε στα άκρα. Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι πολύ απλό: Οι Τούρκοι με το να βγάλουν τον μισό στόλο μεταξύ των έξι και 12 μιλίων, δηλαδή σε χώρο κυριαρχικών μας δικαιωμάτων πως τα υποστηρίξαμε; Με το να κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο που λέει και ο λαός μας; Ή με την δήλωση του ότι όταν πρόκειται να υπάρξει εμπλοκή να υπάρχει επικοινωνία και να κάνουμε πίσω;

Ας ελπίσουμε ότι η υπόκλιση του κ. Γεραπετρίτη τον Δεκέμβριο του 2023 εντός του Ελληνικού Προεδρικού Μεγάρου δεν ήταν προφητική για το μέλλον των εθνικών μας θεμάτων.

@greeksfirst

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Ο Γεραπετρίτης λέει πως θα κάναμε πίσω αν γινόταν κρίση με τη Τουρκία

♬ πρωτότυπος ήχος – Greeks First 🇬🇷 – Greeks First 🇬🇷

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα