Τιερί Μποντέ από εκπαιδευτικός πιθανός πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ένα ακόμη όνομα κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ώρες από τη λίστα του Εμανουέλ Μακρόν για την πρωθυπουργία: του πρώην εκπαιδευτικού Τιερί Μποντέ, προέδρου του Οικονομικού, Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Συμβουλίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις, αναζητώντας τον νέο πρωθυπουργό. Το πρωί συναντήθηκε με τον Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος φημολογείται για τη θέση του πρωθυπουργού, αλλά και με τους προκατόχους του, Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί.

Έντονη φημολογία  υπάρχει και για τον πρώην εκπαιδευτικό, Τιερί Μποντέ, πρόεδρο του Οικονομικού, Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη Le Monde, εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι ο Μακρόν θα απομακρυνθεί από ένα πολιτικό προφίλ υπέρ ενός προσώπου της κοινωνίας των πολιτών.

O Μποντέ, πρώην εκπαιδευτικός, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Αριστερά, πήρε θέση τον Ιούνιο στην εφημερίδα La Tribune κατά μιας πιθανής έλευσης της Εθνικής Συσπείρωσης στην εξουσία.

Όπως μεταδίδει η Le Figaro, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εμφανίζεται θετικό σχετικά με τον διορισμό του Τιερί Μποντέ ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Αυτό που μου φαίνεται σημαντικό είναι η εντολή, η εντολή του Νέου Λαϊκού Μετώπου, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στις εκλογές», απάντησε σε σχετική ερώτηση η Λουσί Καστέ.

«Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο υποστηρίζει την αλλαγή πολιτικής και έτσι θα υποστηρίξει έναν υποψήφιο ή ένα πρόσωπο που είναι σε θέση να επιφέρει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθείται σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα