Απίστευτο: Νάρκωνε τη σύζυγό του για… να τη βιάζουν

Σε σοκ ολόκληρη η γαλλική κοινωνία - Υπολογίζονται σε 92 οι βιασμοί που διαπράχθηκαν από 72 άνδρες - Παντρεμένοι για 50 χρόνια είχαν τρία παιδιά κι εκείνη τον περιέγραψε ως υπέροχο τύπο, ευγενικό και στοργικό

Σοκ έχει προκαλέσει  στην Γαλλία, η δίκη του Dominique Pélicot, ο οποίος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε ένα διαδικτυακό φόρουμ για να προσκαλέσει άνδρες ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών, στο σπίτι του στο Μαζάν κοντά στην Αβινιόν, όπου και τους βιντεοσκοπούσε να βιάζουν τη ναρκωμένη σύζυγό του. ‘Ολο αυτό γινόταν επί εννέα χρόνια, ανάμεσα στο 2011 και  το 2020.

Η αστυνομία μέτρησε συνολικά 92 βιασμούς που διαπράχθηκαν από 72 άνδρες, 51 από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν και δικάζονται μαζί με τον κύριο ύποπτο, έναν 71χρονο πρώην υπάλληλο της γαλλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDF.

Η αφορμή για την αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του συζύγου  

Όλα άρχισαν να αποκαλύπτονται στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, όταν ο Dominique P. ο σύζυγός της, της εξομολογήθηκε ότι μόλις είχε συλληφθεί, επειδή βιντεοσκοπούσε γυναίκες με ανάρμοστο τρόπο στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Εκείνη όμως τότε, έσπευσε να τον συγχωρήσει, καθώς φαινόταν ότι δεν ήταν του χαρακτήρα του. Η σεξουαλική τους σχέση ήταν «φυσιολογική». Εκείνος ήθελε να δοκιμάσουν λίγο swinging, το οποίο εκείνη αρνήθηκε – δεν της άρεσε να την αγγίζουν χωρίς συναισθηματική σύνδεση.

Έναν μήνα περίπου μετά, όταν ρωτήθηκε από έναν αστυνομικό στο τμήμα του Carpentraw στη νοτιοανατολική Γαλλία για τον σύζυγό της, η Françoise P. (το μικρό της όνομα έχει αλλάξει) τον περιέγραψε ως «υπέροχο τύπο», ευγενικό και στοργικό. Εξάλλου ήταν μαζί για 50 χρόνια, είχαν αποκτήσει τρία παιδιά και το ζευγάρι απολάμβανε τη συνταξιοδότησή του στην πόλη Μαζάν.

Ωστόσο, οι αρχές είχαν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον σύζυγό της. Είχαν κατασχέσει το τηλέφωνό του, τον υπολογιστή του και τους σκληρούς δίσκους. Και εκεί βρήκαν χιλιάδες ανταλλαγές μηνυμάτων σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών, το Coco.fr και ειδικά σε ένα συγκεκριμένο chat room με την ονομασία «A son insu» («Χωρίς να το ξέρει»). Σε αυτό το φόρουμ, πολλοί άνδρες ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τις σεξουαλικές επαφές που καταφέρνουν να έχουν χωρίς να το γνωρίζουν οι σύντροφοί τους, κάτι που, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, αποτελεί βιασμό.

 Έριχνε χάπια στο φαγητό, την νάρκωνε και καλούσε άνδρες να τη βιάσουν

Ο Dominique P έδινε τακτικά στην Françoise χάπια Temesta, ένα ισχυρό αγχολυτικό, τα οποία συνέθλιβε μέσα στο βραδινό της φαγητό. Στη συνέχεια, προσκαλούσε αγνώστους από το φόρουμ στην κρεβατοκάμαρά τους, για να τη βιάσουν ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη. Μάλιστα, φρόντισε να βιντεοσκοπεί τα πάντα. Ψάχνοντας ένα στικάκι, οι ερευνητές έπεσαν πάνω σε ένα αρχείο με τίτλο «ABUS» (abuses – κακοποιήσεις). Περιλαμβάνει εκατοντάδες βίντεο με τίτλους που αναφέρουν την ημερομηνία, το όνομα και τη φύση των πράξεων: «ABUS/ βραδιά της 26ης Μαϊου 2020 με τον MARC SODO 5η φορά» ή «ABUS/βραδιά της 06/09/2020 με τον Charly 6η φορά».

Όλα αυτά συνέβαιναν επί σχεδόν 10 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020. 92 βιασμοί σε βάρος της Françoise από 83 βιαστές. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 51 από αυτούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι όροι που έπρεπε να τηρούν οι επίδοξοι βιαστές 

Ο 71χρονος συνταξιούχος κατά την ανάκρισή του κατέστησε σαφές ότι ήταν πάντα διαφανής με τους δράστες σχετικά με τον τρόπο δράσης του. Η σύζυγός του ήταν ναρκωμένη. Η σεξουαλική συνεύρεση βιντεοσκοπούνταν, ο καπνός και τα αρώματα απαγορεύονταν για να αποφευχθούν έντονες οσμές. Τα χέρια έπρεπε να πλένονται με ζεστό νερό για να μην ξυπνήσει η Françoise λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Το γδύσιμο έπρεπε να γίνεται στην κουζίνα για να μην ξεχαστούν ρούχα στην κρεβατοκάμαρα. Τα αυτοκίνητα έπρεπε να σταθμεύουν στο πάρκινγκ δίπλα στο κοντινό σχολείο και όσοι έφταναν σπίτι τους έπρεπε να περπατούν μέσα στη νύχτα, ώστε όλα τα νυχτερινά πηγαινέλα να μην κινήσουν υποψίες στην πόλη των μόλις 6.000 κατοίκων.

Οι όροι αυτοί δεν φάνηκαν να ενοχλούν τους συμμετέχοντες στο φόρουμ. Μόνο 3 στους 10 αρνήθηκαν τη δωρεάν πρόταση του Dominique P., σύμφωνα με τον ίδιο. Δεν χρειάστηκε να επιμείνει πολύ. «Υποστήριξε ότι κανένας από τους άνδρες που ήρθαν στο σπίτι του δεν απέρριψε την επιλογή να εκτελέσει σεξουαλικές πράξεις στη σύζυγό του, δεδομένης της κατάστασής της. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε βία ή απειλές εναντίον κανενός για να πραγματοποιήσει τους βιασμούς. Κάθε άτομο είχε την ελεύθερη βούληση να σταματήσει αυτές τις πράξεις και να φύγει από το χώρο», έγραψε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Αβινιόν.

Η σύζυγός του δεν είχε καταλάβει το παραμικρό

Όταν η αστυνομία έδειξε στη Françoise P. φωτογραφίες που είχαν αποσπαστεί από τα βίντεο που είχε τραβήξει ο σύζυγός της, εκείνη κατέρρευσε: Δεν γνώριζε ούτε έναν από τους άνδρες. Σοκαρισμένη, συνέχισε να αναδιηγείται όλα τα γεγονότα που άρχισαν να αποκτούν νόημα, όπως το ότι ξύπνησε στη μέση της νύχτας και βρήκε τον Dominique P. να τη βιάζει στον ύπνο της. Ή το γραπτό μήνυμα από άγνωστο αριθμό, το 2015, που είδε να εμφανίζεται στην οθόνη του τηλεφώνου του συζύγου της: «Δεν έχω λάβει τις φωτογραφίες».

Στη συνέχεια, υπήρχαν οι λιποθυμίες της και η χρόνια κόπωση, την οποία είχε αναφέρει αρκετές φορές στα παιδιά της και στον παθολόγο της. Τέλος, οι γυναικολογικοί της πόνοι: Ένα υπερηχογράφημα αποκάλυψε μια μεγάλη φλεγμονή στον τράχηλο της μήτρας. «Τι κάνεις όλη μέρα, τέλος πάντων;» είπε ο σύζυγός της, για να αστειευτεί.

Μετά τις αποκαλύψεις, ένας ψυχίατρος εξέτασε τη Françoise και διέγνωσε σοβαρό ψυχολογικό τραύμα και υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. «Ήμουν το πράγμα του», εξήγησε. Ένας ιατροδικαστής διαπίστωσε τέσσερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στο σώμα της – ο Dominique P. παρότρυνε τους βιαστές της συζύγου του να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικά. Η κατάχρηση ναρκωτικών και η έκθεση σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα συνιστούν «επανειλημμένη διακινδύνευση της ζωής της», έγραψε ο ιατρός.

Η συμπεριφορά του στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας

Οι ερευνητές του Καρπέντρας πήραν στη συνέχεια συνέντευξη από την οικογένεια του ζευγαριού. Η μεγαλύτερη κόρη τους εμφανιζόταν στις εικόνες που τράβηξε ο πατέρας της, επίσης αναίσθητη και με τα εσώρουχα. Κατόπιν εξέτασης, μεταφέρθηκε απευθείας σε ψυχιατρική κλινική επειγόντων περιστατικών.

Ο Dominique P. βιντεοσκόπησε επίσης τις νύφες του στο μπάνιο, χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο κρυμμένο σε μια τσάντα τουαλέτας, και στη συνέχεια δημοσίευσε τις εικόνες στο Coco.fr. Τα εγγόνια του μιλούσαν για την επιμονή του να παριστάνει τον γιατρό ή να συμφωνεί να τους αγοράζει παιχνίδια μόνο αν γδύνονταν. Οι κατηγορίες για αιμομιξία εξόργισαν τον Dominique P., ο οποίος μίλησε από τη φυλακή: «Είναι τόσο αηδιαστικό να με κατηγορούν με αυτόν τον τρόπο. Είμαι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη στη μαμά. Το έχω πει από την αρχή, αλλά αυτό παραπάει».

Φίλοι και γείτονες μιλούν για ένα αγαπημένο ζευγάρι. Ήταν ευδιάθετος, αν και μερικές φορές αυταρχικός. Δημόσια, έκανε ανάρμοστα σχόλια για την εμφάνιση των γυναικών. Στα βίντεό του, αποκαλεί τη σύζυγό του «τσούλα» εκατοντάδες φορές, έναν όρο που χαρακτήρισε ως «κομπλιμέντο» ενώπιον του ανακριτή. Είπε ότι εξακολουθεί να την αγαπάει και ότι είναι μια «αγία» για την οποία δεν πρέπει να ντρέπεται για τίποτα, ακόμη και αν αυτό είναι «παράδοξο» δεδομένου του τι της έχει κάνει. «Είναι η πρώτη του αγάπη, στην πραγματικότητα, η μόνη αγάπη που είχε ποτέ. Την αγαπάει πραγματικά», εξήγησε η δικηγόρος του Dominique P., Béatrice Zavarro.

Ιστορική δίκη

Η δίκη θα είναι «μια φρικτή δοκιμασία» για το θύμα, όπως λέει ο δικηγόρος της Antoine Camus. Ωστόσο, αν και θα μπορούσε να είχε επιλέξει μια δίκη κεκλεισμένων των θυρών, επέλεξε το αντίθετο «γιατί αυτό θα ήθελαν οι βιαστές της» πρόσθεσε.

Η υπόθεση, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του γαλλικού κοινού πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα