Υπέρβαση, συγκρούσεις με καρτέλ και μεγάλα συμφέροντα… για ένα νέο ΠΑΣΟΚ

Οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία μιλούν για ένα νέο ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει με την ενότητα, τη στενότερη σχέση με τους πολίτες, την ανατροπή του συντηρητισμού, την αποκέντρωση του κράτους (περιφερειακή ανάπτυξη) και τη σύγκρουση με καρτέλ και μεγάλα συμφέροντα.

Δούκας:  Να αντλήσουμε δύναμη από τις ρίζες μας
Με βίντεο που ανέβασε ο Χάρης Δούκας απευθύνει κάλεσμα για την αυριανή (Τρίτη, 3/9) εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο, τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης». «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει και πάλι τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων. Με τομές και ανατροπές απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές. Με σύγκρουση με τα καρτέλ και τα μεγάλα συμφέροντα. Με ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους.  Για να συμβεί αυτό, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί ξανά σε κίνημα. Ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι»

Κατρίνης: Οι λύσεις για το δημογραφικό περνούν από την περιφερειακή ανάπτυξη

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι καμία από τις προτάσεις της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό, που συστάθηκε με πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, δεν έχει υλοποιηθεί.

«Η απουσία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για το δημογραφικό και την περιφερειακή ανάπτυξη, αποτυπώνεται στη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης κατά την επίσκεψή του στους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης  κατά την περιοδεία του στους τρεις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας επισήμανε ότι καμία από τις προτάσεις της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό, που συστάθηκε με πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, δεν έχει υλοποιηθεί. Αναφέρθηκε σε μία σειρά ουσιαστικά μέτρα και πολιτικές όπως:

Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα που θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θα κρατήσει τους ανθρώπους στον τόπο τους.
Φορολογικά κίνητρα για νέους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Γερουλάνος από Κορινθία: Κανείς δεν ακούει τους πολίτες, ειδικά από το κεντρικό κράτος

Στη περιοδεία στην Κορινθία ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε ότι στις επισκέψεις του θέλει να μιλάει μετους πολίτες και να ακούει αυτούς που ζουν ουσιαστικά εκτός ευκαιριών δημιουργίας, εκτός των ραντάρ της εξουσίας . Εκεί ερώτησε Πρέπει να φτάσουμε πάλι σε οικονομική κρίση για να καταλάβουμε ότι το υπάρχον παραγωγικό και διοικητικό μοντέλο της χώρας ξόφλησε;»

Υπενθυμίζεται πως, ο Παύλος Γερουλάνος, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιάσει το σχέδιό του και συγκεκριμένα βήματα για την πολιτική και οργανωτική Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο ένα ανοιχτό στην κοινωνία και κυρίαρχο στον πολιτικό του χώρο Κίνημα, έτοιμο να νικήσει και να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ξανά, στις επόμενες εθνικές εκλογές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα