Σήμερα λήγει η προθεσμία εγγραφής στο σύστημα IRIS για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η προθεσμία εκπνέει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, και οι υπόχρεοι που θα βρεθούν εκτός IRIS μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται πως το κινητό τηλέφωνο των υπόχρεων πρέπει να είναι συνδεδεμένο με επαγγελματικό λογαριασμό, αυτόν που στην τραπεζική ορολογία, ονομάζεται «λογαριασμός όψεως». Για τους αυτοαπασχολούμενους η ενεργοποίηση γίνεται μέσω του επαγγελματικού τους λογαριασμού.

Μέχρι σήμερα, οι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι ανέρχονται σε 400.000, εκ των οποίων οι 240.000 ενεργοποίησαν το σύστημα άμεσων πληρωμών εντός της φετινής χρονιάς. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρυθμός εγγραφής στην υπηρεσία είναι πενταπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Οι τράπεζες που παρέχουν πλέον την υπηρεσία είναι οι 12 πιο κάτω:

Alpha Bank,
Εθνική Τράπεζα,
Eurobank,
Τράπεζα Πειραιώς,
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου,
Viva.com,
Optima Bank,
Attica Bank,
Παγκρήτια Τράπεζα,
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας,
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και
Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
Γρήγορη και εύκολη διαδικασία εγγραφής
Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς την υποχρέωση επίσκεψης σε κάποια τράπεζα ή υπηρεσία, μέσω του web banking ή mobile banking των συνεργαζόμενων τραπεζών 24 ώρες το 2ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για τις τράπεζες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΙΑΣ Α.Ε. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε την τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε στη διαδρομή Υπηρεσίες>Για Επιχειρήσεις>IRIS άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες/ ατομικές επιχειρήσεις και ενημερωθείτε σχετικά ανά τράπεζα για τον τρόπο ενεργοποίησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα