Περίπατο της Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» 3-0 τη Γιουνάιτεντ

Δυο γκολ ο Λουίς Ντίας κι ένα ο Σαλάχ

Περίπατο έκανε η Λίβερπουλ το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «θέατρο των ονείρων»!

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ ήταν επιβλητική στο «Ολντ Τράφορντ» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έφτασε στον θρίαμβο με σκορ 3-0, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Premier League. Θα μπορούσε, μάλιστα, να πετύχει και περισσότερα τέρματα, με τους παίκτες του έτερου Ολλανδού, Έρικ Τεν Χαγκ, να μην μπορούν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού!

Έντονες αποδοκιμασίες για άλλη μια φορά στην έδρα της Γιουνάιτεντ, με τους οπαδούς των «κόκκινων διάβολων» να ξεσπούν κατά πάντων, αδειάζοντας σχεδόν το γήπεδο πριν το 90′. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους» ο Λουίς Ντίας με δύο γκολ -από δύο τραγικά λάθη του Κασεμίρο- δίχτυα βρήκε και ο Σαλάχ (που είχε τις δύο ασίστ στον Ντίας), ενώ αγωνίστηκε και ο Τσιμίκας, μπαίνοντας στο 83′ στο ματς στη θέση του Ρόμπερτσον.

Με το «τρίποντο» αυτό η Λίβερπουλ έκανε το «3 στα 3» και έπιασε εκ νέου τη Σίτι στην κορυφή της Premier League με 9 βαθμούς, έχοντας, μάλιστα, 7-0 τέρματα! Όσο για τη Γιουνάιτεντ, πάει στη διακοπή ως 14η με τρεις βαθμούς και απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες.

Η Λίβερπουλ έστειλε το μήνυμα νωρίς νωρίς, με τον Άρνολντ να ανοίγει το σκορ στο 7ο λεπτό, αλλά το γκολ να ακυρώνεται από το VAR, καθώς ο Σαλάχ εμπόδιζε την εξέλιξη της φάσης. Φαινόταν, ωστόσο, ότι αργά ή γρήγορα το γκολ θα έρθει για τους «κόκκινους». Και ήρθε! Στο 35′ ο Κασεμίρο έκανε το -πρώτο του- λάθος και ο Σαλάχ «σέρβιρε» για το κεφάλι του Λουίς Ντίας, που δεν αστόχησε για το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, ίδιο σκηνικό, με τον Κασεμίρο να κάνει δεύτερο σοβαρό λάθος, τον Λουίς Ντίας να κλέβει, τον Σαλάχ να «γράφει» και δεύτερη ασίστ και τον Κολομβιανό να σκοράρει αυτήν τη φορά (42′) με το δεξί του πόδι για το 2-0 και την απόλυτη βουβαμάρα στο «Ολντ Τράφορντ»!

Το εκπληκτικό είναι ότι από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα! Η Γιουνάιτεντ απείλησε δύο φορές με τον Ζίρκζεϊ, αλλά ο Άλισον δεν είχε πρόβλημα, για να έρθει στο 56′ ο Σαλάχ να πετύχει το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο «διπλό» της Λίβερπουλ.…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα