Δήμος Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα “Μενάνδρεια 2024”

Σε μια «Όμορφη Πόλη Μαγική», στην Κηφισιά, υπό τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, άνοιξε την Πέμπτη 29 Αυγούστου η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2024»

Στο κατάμεστο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Καλός, καλωσόρισε το κοινό στη φετινή Γιορτή Των Τεχνών και του Πολιτισμού, όπου σύμφωνα με το πρωτοποριακό πρόγραμμα, μουσικές, χορευτικές, θεατρικές εκδηλώσεις, αλλά και κινηματογραφικές προβολές συνθέτουν το παζλ του κορυφαίου Πολιτιστικού Θεσμού, που διοργανώνει το τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κηφισιάς, τα “ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ” και έως τις 7 Οκτωβρίου αναμένεται να ομορφύνει τα βράδια των δημοτών και των επισκεπτών σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Καλός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προσπαθήσαμε να ενώσουμε αυτό το κοινό της Κηφισιάς, που έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα άλλοι για το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τελικά καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό. Για πρώτη φορά εγκαινιάζουμε έναν θεσμό, την κινηματογραφική Λέσχη. Θα παρουσιάσουμε το έργο του Τσαρλς Ντίκενς, ένα εντυπωσιακό, συγκινητικό και ευχάριστο έργο, σε μία δωρεάν προβολή και θα ήθελα να έρθετε.

Επίσης προσπαθήσαμε να δώσουμε περισσότερο χώρο μέσα στην πόλη και να δημιουργήσουμε τις εκδηλώσεις ανάλογα με το ποιο κοινό θέλουμε να πλησιάσουμε, σε διάφορες περιοχές της Κηφισιάς. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τη Μικρασιατική Μνήμη, μετά την ακατανόητη για εμάς κατάργηση των Νομικών Προσώπων, κάνοντας στην Νέα Ερυθραία παραστάσεις, που αφορούν και στηρίζουν τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Αποφασίσαμε να ικανοποιήσουμε την κουλτούρα, τις μνήμες, τις παραδόσεις και την καταγωγή των ανθρώπων , που προέρχονται από άλλα μέρη, εκτός Κηφισιάς. Φέρνουμε φέτος από την Κρήτη έναν Κρητικό να τραγουδήσει, έχουμε για το πιο νεανικό κοινό δύο παρατάσεις με τους Polkar από τη Θεσσαλονίκη και τις Σκιαδαρέσες, αλλά και ενδιαφέροντα μουσικά ακούσματα από νέους καλλιτέχνες.

Σήμερα αρχίζουμε με μία παράσταση, την “Όμορφη Πόλη Μαγική” του κ. Γιώργου Φρατζεσκάκη και αποφασίσουμε να κλείσουμε τα φετινά «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ» με τη θεατρική ομάδα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, αναδεικνύοντας την αγάπη μας όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και την ευαισθησία για τις ομάδες ΑΜΕΑ» τόνισε ο κ. Καλός που ευχαρίστησέ προσωπικά την ομάδα των υπαλλήλων του Δήμου που “έτρεξε” το φετινό πρόγραμμα, αλλά και τις εταιρείες χορηγούς που ενίσχυσαν με σημαντικά ποσά τον φετινό θεσμό.

Στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε τη μουσικο-θεατρική παράσταση. Πλημμυρισμένη από τα τραγούδια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη η παράσταση ζωντάνεψε επί σκηνής απλές καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες της δεκαετίας του ’60 με τους ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων και ο Κηφισιώτης Μάκης Πατέλης, να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλός, ανακαλέσαμε μνήμες για ” μια όμορφη πόλη και εποχή, που ακόμα και η δυστυχία αποτελούσε ευτυχία”.

Στο τέλος της παράστασης ο κ. Καλός πρόσφερε μία ανθοδέσμη στον κ. Φρατζεσκάκη και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την παράσταση, που άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία των εκδηλώσεων στα φετινά “ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ»

Νησιώτικη μουσική παράδοση από το ”Ξέφραγο Αμπέλι” την Παρασκευή 30/8 στο Θέατρο Εργατικών Κατοικιών

Tα «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2024» συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 20.30 στο Θέατρο Εργατικών Κατοικιών (1η Μάη, Κάτω Κηφισιά) με το μουσικό σχήμα «Ξέφραγο Αμπέλι» με επιρροές από τη νησιώτικη μουσική παράδοση.

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στο link https://www.kifissia.gr/el/ekd_menandreia_2024

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα