Μεντιλίμπαρ: «Το να παίξεις έναν τελικό στο San Mames θα ήταν κάτι σπουδαίο»

«Είναι πολύ δύσκολο να πεις πόσους βαθμούς χρειάζεσαι για να προκριθείς»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σχολίασε την κλήρωση του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League και ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

«Είναι οκτώ ομάδες, οκτώ αντίπαλοι. Έτσι όπως είναι η δομή της διοργάνωσης είναι πολύ δύσκολο να πεις πόσους βαθμούς χρειάζεσαι για να προκριθείς. Με μια πρώτη ματιά, μπορούμε να πούμε ότι η Πόρτο είναι ο πιο ιστορικός από τους αντιπάλους μας. Επίσης η Στεάουα έχει κατακτήσει ένα Champions League κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, γι’ αυτό θεωρείται πολύ ιστορική ομάδα», τόνισε αρχικά.

Για τους δύο αντιπάλους από την Πορτογαλία και αν θα τον βοηθήσουν οι δικοί του Πορτογάλοι: «Πολύς κόσμος θα χαρεί με αυτές τις συναντήσεις, ειδικά οι παίκτες μας που θα βρεθούν και θα παίξουν στα μέρη τους και θα δουν γνωστούς και φίλους. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες θα χαρούν. Τα καλοκαίρια υπάρχουν πολλές μεταγραφές από τη μια ομάδα στην άλλη και είναι ευχάριστο που έχουμε κοινό κόσμο και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας».

Για τη γνώμη που έχει για το νέο σύστημα διεξαγωγής: «Είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν είναι εύκολο να φανταστείς τι θα απαιτείται για να περάσεις στην επόμενη φάση. Αντιμετωπίζεις οκτώ αντιπάλους, είναι κάτι καινούργιο και θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί. Θα δούμε. Με την πρώτη όψη, βλέπω ότι είναι καλό. Είναι ενδιαφέρον, είναι μια νέα ιδέα και ελπίζω να είναι και κάτι όμορφο».

Για τον τελικό στο San Mames: «Είναι πολύ όμορφο, πολύ ιδιαίτερο να πηγαίνω εκεί. Το να παίξεις έναν τελικό στο San Mames θα ήταν κάτι σπουδαίο. Έχω παίξει σαν ποδοσφαιριστής εκεί και για εμένα θα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Θα ήταν πολύ όμορφο και πραγματικά σπουδαίο να πάμε σε δεύτερο σερί τελικό, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι».

Για τον στόχο του Ολυμπιακού: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, μπορείς να κερδίσεις κάθε αντίπαλο αν τα δίνεις όλα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Βέβαια μπορείς να χάσεις και από κάθε αντίπαλο, οπότε θέλουμε να δώσουμε και τη ζωή μας στο γήπεδο και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα