Ανδρουλάκης: Φιλοδοξούμε να είμαστε κυβερνητική λύση, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη για ένα σύγχρονο υγειονομικό χάρτη, θεωρώντας προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, καθώς «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση»

Την Κομοτηνή επισκέπτεται από το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα συναντήθηκε με τη διοικήτρια και τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής και σε δηλώσεις του σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Εκατομμύρια πολίτες  αγωνιούν γνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία υποβαθμίζονται, παρ’ όλες τις προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών. Από τη δική μας πλευρά, *έχουμε προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους ιατρούς και νοσηλευτές και επιτέλους να νομοθετήσουμε την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των υγειονομικών, που αγωνίστηκαν την περίοδο της πανδημίας*».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την ανάγκη για ένα σύγχρονο υγειονομικό χάρτη και προσδιόρισε ως μείζονα προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση. *Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτελέσει παρελθόν η πολιτική που έχει οδηγήσει στην παρακμή τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας προς όφελος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων*» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους πολιτικούς συσχετισμούς που καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν ξανά δεύτερο κόμμα πριν από μερικούς μήνες και για αρκετούς μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και ακόμη περισσότερα, αλλά είναι στο χέρι μας. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε  να είμαστε ένα κόμμα-αυτόνομος πόλος, ένα κόμμα που κέρδισε μεγάλους δήμους, ένα κόμμα με προοδευτικό πρόγραμμα, ένα κόμμα υπεύθυνο χωρίς λαϊκισμούς και διχαστικό λόγο. Ένα κόμμα ανανεωμένο. Φιλοδοξούμε να είμαστε κυβερνητική λύση. Διότι αυτό αναζητά ο ελληνικός λαός. Μια άλλη πολιτική. Για να τα καταφέρουμε χρειάζεται ενότητα, σεβασμός στον κοινό αγώνα, κόπος και πολιτικό ήθος. Και υπογραμμίζω το τελευταίο. Έχει ανάγκη ο λαός μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά ένα σύγχρονο πολιτικό ήθος. Διότι παντού συναντώ απελπισία και απογοήτευση από την εκτεταμένη διαφθορά, η οποία χαρακτηρίζει και τη σημερινή κυβέρνηση» κατέληξε.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα