Αποδέσμευση 100 εκατ. δολαρίων από τον ΟΗΕ για τη στήριξη 10 υποχρηματοδοτούμενων κρίσεων

Περισσότερο από το ένα τρίτο των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη και την Αιθιοπία 

Ο ΟΗΕ αποδέσμευσε 100 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει 10 υποχρηματοδοτούμενες ανθρωπιστικές κρίσεις στην Αφρική, την αμερικανική ήπειρο, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των χρημάτων αυτών (20 εκατ.) θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη και την Αιθιοπία (15 εκατ.), όπου οι άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με πείνα, εκτοπισμό, ασθένειες και κλιματικές καταστροφές, επεσήμανε εκπρόσωπος του οργανισμού στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης.

Άλλες χώρες που θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση είναι η Μιανμάρ, το Μαλί, η Μπουρκίνα Φάσο, η Αϊτή, το Καμερούν και η Μοζαμβίκη, όπως και το Μπουρούντι και το Μαλάουι, δύο χώρες που έχουν επηρεαστεί από το φαινόμενο ελ Νίνιο.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως αυξημένη και σταθερή προσοχή από τους δωρητές για αυτές τις υποχρηματοδοτούμενες κρίσεις», τόνισε η αξιωματούχος του γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) Τζόις Εμσούγια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα