Ο Πανιώνιος Αριστοτέλης Ωνάσης…

Sports Παρασκήνια

Ο διασημότερος Έλληνας εφοπλιστής όλων των εποχών Αριστοτέλης Ωνάσης, δεν ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ο Σμυρνιός «κροίσος» ενίσχυσε οικονομικά ποδοσφαιρικούς συλλόγους, αλλά και την Εθνική ομάδα που ταξίδευε επί σειρά ετών, απολαμβάνοντας τα προνόμια της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ποια ομάδα υποστήριζε; Τον Πανιώνιο. Μάλιστα στα εφηβικά του χρόνια ο Ωνάσης ήταν αθλητής του τμήματος υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου, πολύ πριν αρχίζει να δημιουργεί την αυτοκρατορία του. Η μικρασιατική καταστροφή και ο ξεριζωμός από την αγαπημένη του Σμύρνη, αποτέλεσε τον βασικό λόγο που αργότερα ενίσχυε τις προσπάθειες των προσφύγων στη Νέα Σμύρνη. Με προσφορές μεγάλων ποσών για εκπαιδευτικά ιδρύματα, ναούς και πολιτιστικές, αθλητικές εκδηλώσεις.

Το φθινόπωρο του 1972 είχε υπάρξει συμφωνία να πάρει τον Πανιώνιο ο Αλέξανδρος Ωνάσης. Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή του μοναχογιού του Αριστοτέλη Ωνάση τον Ιανουάριο του 1973 (σε ηλικία μόλις 25 ετών), άφησε τον Πανιώνιο χωρίς τον μεγάλο ευεργέτη. Ο Αλέξανδρος είχε πάρει τις αποφάσεις του από το 1970. Παρακολουθούσε συχνά αγώνες του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, ενίσχυε οικονομικά σε τακτά χρονικά διαστήματα την ομάδα και με τη σύμφωνη γνώμη του… αρχηγού της δυναστείας, ήταν έτοιμος να ασχοληθεί με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Δεν πρόλαβε όμως…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα