Απρογραμμάτιστοι στις μεταγραφές ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Sports Παρασκήνια

Μεγάλη υπόθεση στο ποδόσφαιρο ο προγραμματισμός. Δυστυχώς από τον Αύγουστο έχουν αρχίσει γκρίνιες στις μεγάλες ομάδες για αποτυχημένα αποτελέσματα σε Ελλάδα, αλλά κυρίως Ευρώπη. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάποιοι περίμεναν πρώτα να λιμοκτονήσουν αγωνιστικά κι έπειτα να αγοράσουν τροφή με τα γνωστά… αποτελέσματα.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα. Η Ένωση αποκλείστηκε από το Conference League, από κάποια… Νόα. Οι Αρμένιοι από τον Δεκαπενταύγουστο άφησαν εκτός Ευρωπαϊκού νυμφώνος την ομάδα του Αλμέιδα. Σα να μην έφθανε αυτό ήρθε και το στραβοπάτημα 1-1 στο ματς με τη Λαμία τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός μια απ’ τα ίδια. Είδε τον Άγιαξ να τον θέτει εκτός Europa League και στη συνέχεια τη Λανς να τον αφήνει και εκτός Conference. Στο δε πρωτάθλημα με το καλημέρα έχασε στο ΟΑΚΑ απ’ τον Αστέρα Τρίπολης και νίκησε με την ψυχή στο στόμα στο 96΄ τον Λεβαδειακό.

Ο ΠΑΟΚ ονειρεύτηκε πως θα κουνήσει σεντόνι, αλλά η Μάλμε του πήρε την μπουκιά από το στόμα και συνεχίζει στο Europa League.

Οι τρεις Ευρωπαίοι μας που γνώρισαν οδυνηρούς αποκλεισμούς με σημαντικές βαθμολογικές και οικονομικές επιπτώσεις, γνώριζαν πως θα ριχτούν νωρίς στη μάχη της πρόκρισης. Ωστόσο δεν φρόντισαν να ενισχύσουν έγκαιρα το έμψυχο δυναμικό τους.

Η περίπτωση του Ολυμπιακού είναι διαφορετική, καθώς μετά την κατάκτηση του Conference League, είχε χρονικά περιθώρια να κινηθεί στο μεταγραφικό μέτωπο. Οι Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις πήγαν πίσω και κέρδισε πολύτιμο χρόνο.

Η Super League στήριξε τους Ευρωπαίους και στην κλήρωση φρόντισε να μην έχουν ντέρμπι τις πρώτες αγωνιστικές. Όμως ακόμη κι έτσι, ήρθαν αποκλεισμοί και στραβοπατήματα εντός των τειχών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα